fifrak Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 Szukam do renowanego roweru żony nowych obręczy pod 26" i hamulce tarczowe. Sam w swoim rowerze mam Mavix XC717, i takowe chciałem jej włożyć, ale są już nie do kupienia niestety... No i szukam alternatywy, w postaci obręczy XC od innych producentów, w sumie znalazłem DT 4.1, ale one są wyłącznie na 28 otworów, niby nie problem bo piasty pod nie kupię (swoją drogę plan jest na Novatec D791/792SB), natomiast zastanawiam się jak będzie z ich wytrzymałością i sztywnością? Czy nie będą to zbyt słabe koła pod kobietę 165cm oraz 60kg wagi? A jak nie taka obręcz DT, to kojarzy z Was ktoś gdzie mogę dostać jakieś obręcze innych marek tak żeby były na 32 otwory, tarczówki i z masą tak do 450g? Jakiś może Alexrims..?
polmaj Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 https://allegro.pl/oferta/obrecz-stan-s-notubes-ztr-crest-559x21-32h-x07-9688509860, lekkie obręcze pod tarcze ,piszą za 330 gr , za 150 ten sam sprzedawca ma białe i generalnie od 150 za sztukę bez problemu znajdziesz obręcze spełniające twoje wymagania
fifrak Opublikowano 11 Maja 2021 Autor Opublikowano 11 Maja 2021 Dzięki, fajna ciekawa opcja, aczkolwiek zastanawiam się czy nie jest nazbyt odchudzona to obręcz. Wiadomo nic nie jest wieczne, ale liczę na to, że żona trochę jeszcze pojeździ na tym rowerze...Tak przeglądałem właśnie różne stronki i na velo.pl zauważyłem obręcz accent rockrider, wygląda ciekawie bo ma koło 400g wagi i cenowo jest w okolicach 65zł. Zastanawiam się czy nie będzie to najlepszy wybór tak naprawdę...Wysłane z mojego LM-G810 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi