czesiek Opublikowano 9 Maja 2021 Opublikowano 9 Maja 2021 Oficjalnie to pierwszy post tutaj. Mam hamulce 675 i jestem z nich zadowolony. W tym roku spadła siła hamowania tylnego hamulca. Po serii zabiegów jak wymiana płynu, nowe klocki, odtłuczona tarcza itp. okazało się, że delikatnie poci się klamka. Czy ma ktoś manual lub wie, gdzie mogę dostać zestaw naprawczy do klamki? Nie chciałbym zmieniać hamulców, tym bardziej, że przód komplet jest nowy kupiony w zeszłym roku. Ewentualnie wymiana samej klamki ale też nie znalazłem w sklepach. Z góry dzięki za wszelką pomoc :)
wintermute Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 Shimano nie sprzedaje zestawów naprawczych do zacisków czy klamek. Zakładają wymianę na nowe. Być może u Chińczyków da się kupić jakieś nieoryginalne części. Np. do zacisków uszczelki i tłoczki sprzedaja - być może do klamek też.
wintermute Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 Dodam jeszcze - możesz wymieniać klamkę na inny model. Nie musi być identyczna z tą co masz.
Michał Kotewicz Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 Dzięki za informacje. Nawet na Ali nie znalazłem tego modelu już. Zaciski zostaną i zostaje wymiana klamki na slx m7000 lub XT m8000. Do tych klamek widziałem tłoczki z uszczelkami na Ali. Po wymianie rozbiorę klamkę i zobaczę jaki tam jest tłoczek a fotki wrzucę tutaj... Może komuś się kiedyś przydadzą.
vdcmike Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 (edytowane) Tłoczki klamek z m7000/m8000 pasują do M765/M785. Na ali kupisz same uszczelki jak również kompletne tłoczki. Nie wiem jak z trwałością uszczelniaczy klamek ale montowałem wiele nowych tłoczków (w zestawie z uszczelniaczem) do zacisków slx/xt (ceramika jest świetna... dopóki nie pęknie) i jest to długowieczne. Edytowane 10 Maja 2021 przez vdcmike
Rekomendowane odpowiedzi