Muttley02 Opublikowano 7 Maja 2021 Opublikowano 7 Maja 2021 Witam, Mam problem z przerzutką r7000. Otóż przy regulacji biegów klamkomanetka nie dziala prawidło, ponieważ przy wrzucaniu na wyższy bieg klamkomanetka blokuje sie a przy zrzucaniu nie reaguje (położenie przerzutki nie zmienia sie). Zakres przerzutki ustawiłem, pancerze sa dobrej długości. Zepsuta klamkomanetka czy inny problem?
wintermute Opublikowano 7 Maja 2021 Opublikowano 7 Maja 2021 zrobiło sie po serwisie? Sprawdź czy końcówka linki nie wyskoczyła z tego dynksu co ja trzyma i napina.
Rozwiązanie Muttley02 Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Rozwiązanie Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) Dobrze dokrecilem sprawdziłem czy wszystko jest na swoim miejscu.W Decathlonie wymieniali linki i pancerze. Później brat wymienił sobie łańcuch i po jakimś czasie slabo się zmieniały przerzutki. Szczególnie z 2 na 3 i 3 na 4 bieg Edytowane 7 Maja 2021 przez Muttley02
kaido2 Opublikowano 7 Maja 2021 Opublikowano 7 Maja 2021 Wina na 80% leży po stronie linki, reszta po pancerza.
Muttley02 Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) Byłem w serwisie i powiedział ze wina leży po stronie klamkomanetki zepsuła sie a w niej jakieś kowadełko. Nie wiem nawet czy jest taki element. Jak calkowicie odkręciłem linke wtedy mogłem wykonać 9 kliknięć ale jak naciagnalem linkę wrzuciłem z 11 na 10 bieg podkręciłem śruba baryłkowa zmienilo sie na 10 ale później juz nie bylo z czego kręcić sruba barylkowa i klamka w ogóle oporu nie dawala albo byla całkowicie zablokowana. Patrzyłem klamkomanetka w Deca po 600 zl chodzi więc trochę słabo. Edytowane 7 Maja 2021 przez Muttley02
wintermute Opublikowano 7 Maja 2021 Opublikowano 7 Maja 2021 coś mieszasz o opisie - baryłka nie ma nic do działania klamkomanetki. Szczególnie jak linka jest odkręcona.
Muttley02 Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Opublikowano 7 Maja 2021 No troszkę moze namieszałem, nie wiem jak to opisać nawet bo pierwszy raz sie z czyms takim spotkałem. Jak przykrecilem linke i manetką wrzuciłem na sama gore bylo 9 kliknięć to wózek w ogóle sie nie ruszył nawet o troche,a bez regulacji i tak powinien sie przesunąć nawet jak przerzutka jest nie wyregulowana
Rekomendowane odpowiedzi