Skocz do zawartości

Stojak do roweru

NIEDZIELNY ROWERZYSTA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Który, waszym zdaniem, jest lepszy? Jula czy ten Vorel z Yato? Czy inny? Albo warto się wykosztować na Elite z Deacthlonu?
Do regulacji, czyszczenia rowerów (swój, żony, wnuków) na własnym podwórku. Miejsca nie brak.
Aldi ma teraz mieć też w ofercie.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

• Lubię to! 1
Opublikowano

Zakupiłem ostatnio stojak w Juli. To mój pierwszy, więc nie mam porównania do innych, ale jestem zadowolony. Kompaktowe wymiary po złożeniu, stabilny po rozłożeniu, z dużym zakresem regulacji. Wieszałem na nim m.in. rower żony, damka - dość ciężkie kowadło i było wszystko ok. Używam go właśnie do czyszczenia, ewentualnych drobnych napraw/regulacji.

• Lubię to! 2
Opublikowano

Mam taki z Juli, kosztował chyba coś ok. 150 zł w ub. roku. Działa.

Opublikowano

Przed godziną kupiłem stojak Crivit w Lidlu za 149 zł. Zostawało jeszcze 4 egz. Łatchorzew, koło Starych Babic, blisko Warszawy :)

• Administrator
Opublikowano

Wybór stojaka serwisowego nie jest skomplikowany, a świadomość tego, czego potrzebujemy pozwoli wydać mniej. Przydałoby się też sprawdzić, ile kosztowałby stojak DIY. Może się tego zadania podejmę, a poniżej poradnik i porównanie wielu systemów do serwisowania rowerów:

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ja mam z Lidla i szczerze polecam dobrze trzyma i nie ma żadnych problemów z ustawieniem na nim roweru samemu.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
NaRowerWSzlafroku
Opublikowano

Witam, 

też posiadam ten lidlowski, ale w moim przypadku już nie wystarcza, poza tym drugi by się przydał (chętnie kupię do 500 w okolicy Łodzi), a swoją drogą, czy poza tymi z filmu Szaja polecacie jakieś konkretne modele do 800 zł? Trzymanie kierownicy nie potrzebne - parę patentów na to już mam 😉

Rowery u mnie przeróżne, od damki sąsiadki po ciężkie bestie na dwupółkach. 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Obecnie w Lidlu są wystawione stojaki w promocyjnej cenie 99zł. Mi udało się nabyć i szczerze trochę miałem wątpliwości odnośnie jakości, ale jestem mega zadowolony. Stojak jest ciężki i bardzo stabilny. Elementy plastikowe i metalowe są wykonane naprawdę poprawnie i nie można się do niczego przyczepić. Pierwszy zimowy serwis już wykonany :)

Opublikowano

Jeżeli przy rowerze robisz raz na jakiś czas to stojak wytrzyma
Ja naprawiam znajomym rowery i taki stojak zwyczajnie umiera pewnym czasie
Chyba ze robisz przy rowerach typu szosa gdzie nie są ciężkie

• 2 lata później...
Opublikowano

Ktoś z Was słyszał albo może się wypowiedzieć o stojaku serwisowym Gockowiak ? Nie wklejam linka, ale na ALLE jest za 199zł, sporo pozytywów, jednak wolę dopytać, bo do jutra (04.02.24) jest też kupon na Sport 20/250 to bym go wykorzystał bo w koszyku czeka oponka. Jeśli nie ten to jaki? Z lidla widziałem filmy, że buja i bardzo nie lubię plastikowych szybkozamykaczy, złe doświadczenie z tym mam:) Dzięki za pomoc.  

Opublikowano
17 godzin temu, asmaxx napisał:

Z lidla widziałem filmy, że buja i bardzo nie lubię plastikowych szybkozamykaczy, złe doświadczenie z tym mam:) Dzięki za pomoc.  

Ten Glockowiak to wierna kopia Lidowego tyle, że akcenty czerwone a nie niebieskie i zamiast szybkozamykaczy duże gałki do skręcania. Reszta taka sama.

Opublikowano
23 minuty temu, m-peter napisał:

Ten Glockowiak to wierna kopia Lidowego tyle, że akcenty czerwone a nie niebieskie i zamiast szybkozamykaczy duże gałki do skręcania. Reszta taka sama.

Ok dzięki za szybką odp. Czyli dla mnie na plus, bo plastikowe szybkozamykacze po czasie lubią pękać, ze zmęczenia towaru, ale jakbym wyrwał lidlowego za 99zł co jak niektórzy to bym nie marudził:))) Pozdrawiam

Opublikowano
21 godzin temu, asmaxx napisał:

Ok dzięki za szybką odp. Czyli dla mnie na plus, bo plastikowe szybkozamykacze po czasie lubią pękać, ze zmęczenia towaru, ale jakbym wyrwał lidlowego za 99zł co jak niektórzy to bym nie marudził:))) Pozdrawiam

Mój stojak Lidlowy ma się całkiem dobrze od 5 lat pomagając w serwisie 4 rowerów. Na razie nie widać zmęczenia towaru na szybkozamykaczach a stojak nie jest rozstawiony na stałe więc jest co jakiś czas składany i rozkładany.

• Lubię to! 1