Error_ Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 Witam Mam pytanie dotyczące kompatybilności przerzutki przedniej z kasetą. W moim rowerze mam prowadzenie dolne do linki przerzutki (pod mufą) i chciałbym zmienić osprzęt w swoim rowerze na deore m 5100 którego przednia przerzutka, z tego co się dowiedziałem że zdjęć, obsługuje tylko boczne mocowanie linki, ale przerzutka poprzedniej generacji m 6025 ma dolne mocowanie linki, ale obsługuje tylko 10 rzędową kasetę, a chciałbym zamontować 11 rzędową stąd moje pytanie, czy to będzie możliwe, czy muszę się bawić z prowadzeniem linki inaczej?
pecio Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) W tej przerzutce masz system mocowania linki Side Swing dostosowany do nowych konstrukcji z wewnętrznym prowadzeniem linek gdzie bezpośrednio z wyjścia podciągasz pancerz z linką do mechanizmu. Czyli teoretycznie możesz zarówno z góry jak i z dołu bo pancerz dochodzi do przerzutki. Edytowane 4 Maja 2021 przez pecio
Error_ Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Opublikowano 4 Maja 2021 Czyli do m5100 też mogę od dołu zamontować linkę?
pecio Opublikowano 5 Maja 2021 Opublikowano 5 Maja 2021 (edytowane) Bedzie trochu gimnastyki jak masz klasyczna ramę , bo w tej przerzutce pancerz doprowadzasz do niej a potem linka idzie pod " śrubę ". Reasumując żeby było zrozumiałe ta przerzutka nie ma klasycznego mocowania jak w starszych generacjach gdzie pancerz był mocowany do "punktu końcowego" gdzieś na ramie i z niego dalej leciała "goła" linka do przerzutki. Teraz wszystko pancerz i linka są mocowane bezpośrednio w przerzutce. Edytowane 5 Maja 2021 przez pecio
Rekomendowane odpowiedzi