majkos Opublikowano 3 Maja 2021 Opublikowano 3 Maja 2021 (edytowane) Witam!Przychodze tu z jednym pytaniem chciałbym z upgradeować swój rower mam w ni bardzo dużo dobrych części które chciałbym poprostu na kilku z nich złożyć kolejny rower(jedna z nich to Fox 32 kashima 100mm na tłumiku fit4) w związku z tym chciałbym zostawić wszystkie części z tego rowerka zostawić a wymienić tylko ramę z HT na ramę typu Full, czy wymiana ramy niebedzie wymagała wymiany amortyzatora na więcej mm, nie chodzi mi o to czy przy skokach będzie to lepiej z większym amortyzatorem tylko o to czy rower nie będzie przekrzywiony do przodu i czy wgl te 100mm w rowerze typu Full wystarczy niechodzi mi tu o skakanie wielkich dropów i w ogóle tylko o jazdę po trasach Single track, trochę schodów w sumie dosyć dużo i typowej jazdy z kolegami "świrowania" korzenie-schody-trasy zjazdowe po parku-itp. Edytowane 3 Maja 2021 przez majkos
Kkaaeell Opublikowano 3 Maja 2021 Opublikowano 3 Maja 2021 Jak kupisz ramę skonstruowana pod skok 100 mm to będzie grało. Jak robisz przekładkę to sprawdź standardy mocowań,szerokości, długości komponentów. Np piast, główka ramy, suport itp
majkos Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Opublikowano 4 Maja 2021 Kkaaeell, czyli co ramy od demo 8, giant glory i innych Typowych DH odpadają?
Kkaaeell Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 Chcesz wsadzić do zjazdowymi amor z 32 goleniami?😁 Standardy są bardzo różne i są inne w tej samej kategorii rowerowej.
majkos Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) Czyli co bardziej coś w stylu Gianta Reigna, Scotta Sparka itp. Edytowane 4 Maja 2021 przez majkos
Kkaaeell Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 Spark to machina do ścigania w XC a reign w enduro więc nie wiem co to za porównaniu. Z tych dwóch roweru to bardziej Spark ale mając taką wiedzę jak ty nie składał bym samodzielnie roweru tylko kupił gotowca
majkos Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Opublikowano 4 Maja 2021 6 godzin temu, Kkaaeell napisał: Spark to machina do ścigania w XC a reign w enduro więc nie wiem co to za porównaniu. Z tych dwóch roweru to bardziej Spark ale mając taką wiedzę jak ty nie składał bym samodzielnie roweru tylko kupił gotowca Oj kolego z tym że niemam wiedzy to się mylisz a tak poza tym forum chyba jest po to żeby zadawać pytania, nie kazałem opisać tego porównania i nie napisałem że spark i reign to to samo. Proszę czytać ze zrozumieniem, chodziło mi o to że i spark i reign miały skok amortyzatora przedniego zbliżony do 100, no w reignie troche więcej
arturchory Opublikowano 6 Maja 2021 Opublikowano 6 Maja 2021 (edytowane) Gdybyś miał wiedzę to byś nie zadawał takich pytań Jak chcesz mieć coś bardziej w stylu enduro to musiałbyś kupić nowy widelec o odpowiednim skoku do danej ramy, ten twój nadaje się do XC albo co najwyżej dirtówki HT. Ale nie powiem chciałbym zobaczyć to demo z widelcem 100 mm. Edytowane 6 Maja 2021 przez arturchory
Rekomendowane odpowiedzi