Kicha Opublikowano 1 Maja 2021 Opublikowano 1 Maja 2021 (edytowane) Witam bo sporych dawkach informacji przez które miałem tylko ból głowy jednak wybór padł na rowerek ,który był można powiedzieć miłością od pierwszego spojrzenia :). A jest nim Hardtail Dartmoor Primal Pro 29 z obecnego rocznika czyli 2021. Rama jest wielkości L . Pierwsze wrażenia z jazdy fajnie się śmiga i nawet mniej się męcze niż na poprzednim modelu który był do XC . W trailu stawiam dopiero swoje pierwsze kroki więc wszystkiego się musze nauczyć od podstaw. Co do roweru musze spróbować okleić jakoś rame tam gdzie się styka z pancerzem od linek aby lakier w tych miejscach narazie oszczędzić ( chodz prędzej czy pózniej rysy będą w tego typu rowerze) Czytałem różne opinie o lakierze w Dartmoor ,że lubi odchodzić miejmy nadzieje ,że w tegorocznych modelach będzie lepiej . Narazie czasami tyłek boli od siodełka ale nie wiem czy nie będę musiał minimalnie samego siedziska przesunąć w tył troche względem tego jak go złożono w sklepie. Hamulce hmmm nie wiem czy muszą się dotrzeć czy swoją moc dopiero pokazują jak są rozgrzane ale teraz hamują lecz nie czuje aby to była jakaś kosa ( w sensie nie blokują koła przy niskich prędkościach ). No i ogólnie musze jeszcze pojezdzić aby dopasować wszystko pod siebie. Ale na chwile obecną jazda sprawia mi przyjemność 9 tyeraz tylko nauczyć się podstaw i można śmigać) . PS. Widuje u większości takie krótkie błotniki na przodzie bodajże służą głównie do ochrony goleni przed błotem. Markowe bierzecie czy jakieś no name w zupełności wystarczą ? Edytowane 1 Maja 2021 przez Kicha 2
TOMALA72 Opublikowano 2 Maja 2021 Opublikowano 2 Maja 2021 11 godzin temu, Kicha napisał: PS. Widuje u większości takie krótkie błotniki na przodzie bodajże służą głównie do ochrony goleni przed błotem. Markowe bierzecie czy jakieś no name w zupełności wystarczą ? Z Decathlona za 14 zyli mam i są ok:) 1
arturdebski Opublikowano 2 Maja 2021 Opublikowano 2 Maja 2021 (edytowane) 18 godzin temu, Kicha napisał: PS. Widuje u większości takie krótkie błotniki na przodzie bodajże służą głównie do ochrony goleni przed błotem. Markowe bierzecie czy jakieś no name w zupełności wystarczą ? Jakbyś chciał trochę większe to polecam Mucky Nutz "Mug Guard" wersja "SHORT" - takie same na przód i tył - tak to wygląda u mnie na śnieżną zimę z solą, błotem i piaskiem wszędzie: Ogólnie fajna maszyna! Gratulacje. Edytowane 2 Maja 2021 przez arturdebski 1
artie Opublikowano 3 Maja 2021 Opublikowano 3 Maja 2021 Czy te podkładki pod mostkiem (chyba ze 4?) to tak oryginalnie wyszło ze sklepu? Strasznie wysoki komin, dziwnie to wygląda. Reszta sprzętu spoko, lubię te nowe malowanie.
Kicha Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Opublikowano 3 Maja 2021 Godzinę temu, artie napisał: Czy te podkładki pod mostkiem (chyba ze 4?) to tak oryginalnie wyszło ze sklepu? Strasznie wysoki komin, dziwnie to wygląda. Reszta sprzętu spoko, lubię te nowe malowanie. Tak wychodzi fabrycznie i właśnie jak dorwe klucz dynanometryczny spróbuje przełożyć 1 do góry aby było niżej. Ale faktycznie jak tak popatrzeć to z reguły większość ma bardzo nisko kiere. Nie wiem czemu tak wysoko wyszło fabrycznie
NRG Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Gratuluję zakupu Sam śmigam na Primalu Pro 29 z 2019 i póki co 0 problemów. Lakier nigdzie nie odchodzi, roweru nie oszczędzam Podrzucam fotki przed i po zawodach Co do komina - jeśli dobrze pamiętam, ja fabrycznie mam chyba 3 podkładki i kierownica jest dość nisko. Udanej zabawy 1
Rekomendowane odpowiedzi