Skocz do zawartości

Dartmoor Primal Pro 29 / 2021

Kicha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam bo sporych dawkach informacji przez które miałem tylko ból głowy jednak wybór padł na rowerek ,który był można powiedzieć miłością od pierwszego spojrzenia :). A jest nim Hardtail Dartmoor Primal Pro 29 z obecnego rocznika czyli 2021. Rama jest wielkości L . 
Pierwsze wrażenia z jazdy fajnie się śmiga i nawet mniej się męcze niż na poprzednim modelu który był do XC . W trailu stawiam dopiero swoje pierwsze kroki więc wszystkiego się musze nauczyć od podstaw. Co do roweru musze spróbować okleić jakoś rame tam gdzie się styka z pancerzem od linek aby lakier w tych miejscach narazie oszczędzić ( chodz prędzej czy pózniej rysy będą w tego typu rowerze) Czytałem różne opinie o lakierze w Dartmoor ,że lubi odchodzić miejmy nadzieje ,że w tegorocznych modelach będzie lepiej :) . Narazie czasami tyłek boli od siodełka ale nie wiem czy nie będę musiał minimalnie samego siedziska przesunąć w tył troche względem tego jak go złożono w sklepie. Hamulce hmmm nie wiem czy muszą się dotrzeć czy swoją moc dopiero pokazują jak są rozgrzane ale teraz hamują lecz nie czuje aby to była jakaś kosa ( w sensie nie blokują koła przy niskich prędkościach ). No i ogólnie musze jeszcze pojezdzić aby dopasować wszystko pod siebie. Ale na chwile obecną jazda sprawia mi przyjemność 9 tyeraz tylko nauczyć się podstaw i można śmigać) .

PS. Widuje u większości takie krótkie błotniki na przodzie bodajże służą głównie do ochrony goleni przed błotem. Markowe bierzecie czy jakieś no name w zupełności wystarczą ?

20210501_121935.jpg 20210501_121945.jpg 20210501_122054.jpg

Edytowane przez Kicha
  • Lubię to! 2
Opublikowano
11 godzin temu, Kicha napisał:

PS. Widuje u większości takie krótkie błotniki na przodzie bodajże służą głównie do ochrony goleni przed błotem. Markowe bierzecie czy jakieś no name w zupełności wystarczą ?

Z Decathlona za 14 zyli mam i są ok:)

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Kicha napisał:

Jakbyś chciał trochę większe to polecam Mucky Nutz "Mug Guard" wersja "SHORT" - takie same na przód i tył  - tak to wygląda u mnie na śnieżną zimę z solą, błotem i piaskiem wszędzie:
1194727011_2021-03-0613_18_13.thumb.jpg.1ed5f193f73e663f20a5b06d6adf257e.jpg

Ogólnie fajna maszyna! Gratulacje.

Edytowane przez arturdebski
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Czy te podkładki pod mostkiem (chyba ze 4?) to tak oryginalnie wyszło ze sklepu? Strasznie wysoki komin, dziwnie to wygląda. Reszta sprzętu spoko, lubię te nowe malowanie.

Opublikowano
Godzinę temu, artie napisał:

Czy te podkładki pod mostkiem (chyba ze 4?) to tak oryginalnie wyszło ze sklepu? Strasznie wysoki komin, dziwnie to wygląda. Reszta sprzętu spoko, lubię te nowe malowanie.

Tak wychodzi fabrycznie i właśnie jak dorwe klucz dynanometryczny spróbuje przełożyć 1 do góry aby było niżej. Ale faktycznie jak tak popatrzeć to z reguły większość ma bardzo nisko kiere. Nie wiem czemu tak wysoko wyszło fabrycznie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gratuluję zakupu :) Sam śmigam na Primalu Pro 29 z 2019 i póki co 0 problemów. Lakier nigdzie nie odchodzi, roweru nie oszczędzam ;) Podrzucam fotki przed i po zawodach :D Co do komina - jeśli dobrze pamiętam, ja fabrycznie mam chyba 3 podkładki i kierownica jest dość nisko. Udanej zabawy :)

20210516_163252.jpg 20210524_171707.jpg
  • Lubię to! 1