Skocz do zawartości

Jaki kask aero do 300-400 zł

Kaizen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem kask HJC Atara rozmiar L i niestety jest dosłownie o 1-2 cm za mały, próbowałem regulować, ale nie da rady. Szkoda, bo podoba mi się z wyglądu i jest dość lekki. Moje pytanie brzmi, jaki kask warto kupić za około 300-400 zł, najlepiej cały czarny, lekki i aero, coś w stylu tego HJC Atara? Jeżdżę głównie szosą po wsiach.

Opublikowano

Z łbem tak wielkim aero nie ma (nie kpię, moja czapka spokojnie 5kg ziemniaków mieści). Albo kaski bliskie itt, czyli bez wentylacji, albo szukaj po prostu takiego, który fajnie przylega :) Ja bede sprawdzal nowe modele Rudy.

Opublikowano
12 minut temu, tadzikpl napisał:

Z łbem tak wielkim aero nie ma (nie kpię, moja czapka spokojnie 5kg ziemniaków mieści). Albo kaski bliskie itt, czyli bez wentylacji, albo szukaj po prostu takiego, który fajnie przylega :) Ja bede sprawdzal nowe modele Rudy.

Kurde, no to zostaje operacja czaszki. 

Opublikowano

Rivale miałem. Ogólnie fajny kask. W miarę lekki i za fajnym patentem Meta z dostosowaniem kształtu na całym obwodzie. 

Opublikowano

Finalnie kupiłem GIRO AGILIS matte white L (59-63 cm) i pasuje najlepiej na mój krzywy łeb, dzięki wszystkim :D