Skocz do zawartości

Oszustwo czy dobra oferta?

Maciej14
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Grzegorz_Macko,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszyskim ostatnimi czasy szukałem dla siebie jakiegoś solidnego roweru do enduro i tak przeglądając róźne portale ogłoszeniowe trafiłem (na sprzedajemy.pl ) na naprawdę ciekawą ofertę dotyczącą santa cruza megatower w naprawdę solidnym osprzętem za ok 15k zł po napisaniu do gościa on odpisał że jest firmą która sprzedaje różne używane i nowe części do rowerów i motocykli. Powiedział również że on wysyła rowery z zagranicy do różnych państw. Przez to miałem zapłacić 30% ceny roweru przelewem bankowym lub bitcoinem na różne cła importowe itd. A kolejne 70% miałem zapłacić po otrzymaniu roweru. Lecz zacząłem mieć obawy na temat tego czy to nie jest czasem jakieś oszustwo mające na celu wyłudzić odemnie zaliczkę a puźniej po prostu zniknąć. Jednak 30% z 15000 to całkiem dużo. I stąd moje pytanie czy któryś z was kupował rower w taki sposób lub miał jakieś związane z tym sytuacje. Jakby ta firma nazywa się Byka Electro

Licze na odpowiedzi i z góry wszystkim dziękuje pozdrawiam 

Opublikowano

Fajne 😀. A sprawdziłeś chociaż po NIP czy to legalnie działająca firma?

Opublikowano

Ewidentny wałek. Jak nie chcesz stracić kasy to trzymaj się od takich okazji i sprzedających z daleka.

Opublikowano

Wałek na całego, omijaj szerokim łukiem. 

Opublikowano

Śmierdzi na odległość!

Podejdź go i poproś o dane do przelewu. Nazwa firmy, adres, nip, regon.....

;)

• Rozwiązanie
Opublikowano

Ja zazwyczaj proszę o zdjęcie dowodu osobistego i owszem oszuści przesyłają takie zdjęcie, a zaraz potem orsze żeby zrobił sobie w danej chwili zdjęcie paszczy i mi przesłał i już się nie odzywa.

Opublikowano

Cześć osoba ta dzisiaj mi dosłała dane i tu wam je wysyłam

Co o tym myślicie?

SmartSelect_20210428-133440_Gmail.jpg SmartSelect_20210428-133724_Gmail.jpg
Opublikowano

Tylko nie mów, że jeszcze się nad tym zastanawiasz 🙂 

Opublikowano

Z waszych odpowiedzi wywnioskowałem że to jest próba oszustwa więc ide na poszukiwanie innej oferty dzieki wszystkim za odoowiedzi

• Lubię to! 1