Skocz do zawartości

Serwisowanie Boscha w czasie pandemii.

conceptual_db

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak w tytule - dłuży mi się serwis silnika (Bosch Performance CX gen. 3), który wraz z rowerem oddałem 31 marca. Mija praktycznie miesiąc, a dalej nie mam roweru. Bosch m jakieś braki w asortymencie, czy po prostu tak długo załatwiają takie rzeczy? (info o uznanej reklamacji dostałem 7 kwietnia)

Macie może ostatnio podobne doświadczenia? 

Opublikowano

Przepraszam, ze nie w temacie. Ciekawi mnie jaka usterka zmusiła Ciebie na oddanie roweru (silnika) do naprawy gwarancyjnej.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Oficjalnie Bosch jej nie podaje, informacja zwrotna to tylko - uznajemy, wymiana na nowy.

Ale z tego co ja zauważyłem, to po prostu ciężej się pedałowało od jakiegoś czasu. Do tego stopnia, że na wyłączonym silniku nie dało się jeździć. Jakiś tydzień przed serwisem, silnik przestał działać a komputer wyświetlał błąd 500 „Internal error in the drive unit”.

Opublikowano

Dziękuję, a możesz jeszcze napisać jak długo go użytkowałeś, ile km miał przejechane i w jakim terenie. Nie był zalany ?

Opublikowano

Nic nadzwyczajnego na nim nie robiłem, wg. klasyfikacji KTM to jest e4 - więc odpadają dropy większe niż 100cm. Odpada też skakanie przez hopki dłuższe niż 4-5m. Używałem go równo rok, 1880km przejechane na liczniku. Ok 20% single tracki, 20% wycieczki po górach a reszta to lasy, troszkę miasta. Zalany nigdy nie był, jest dobrze uszczelniony jakimś magicznym smarem - więc kurz też mu nic nie robił. Podejrzewam że załatwiła go moja waga ważę obecnie 104, a jeżdżę dosyć technicznie i w trudnym terenie więc kto wie ( ͡° ͜ʖ ͡°)W każdym razie, z każdym nowym silnikiem gwarancja przedłuża się o 2 lata więc jakoś to mnie nie boli (poza czasem załatwiania tego serwisu). 

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 27.04.2021 o 10:54, conceptual_db napisał:

Cześć, jak w tytule - dłuży mi się serwis silnika (Bosch Performance CX gen. 3), który wraz z rowerem oddałem 31 marca. Mija praktycznie miesiąc, a dalej nie mam roweru. Bosch m jakieś braki w asortymencie, czy po prostu tak długo załatwiają takie rzeczy? (info o uznanej reklamacji dostałem 7 kwietnia)

Witam wszystkich. 

Obecnie możemy pochwalić się 90% 

skutecznością naprawy wszystkich błędów 

Code 500.  Oraz silniki które się wogole nie uruchamiają.

Oznacza to, że nie ma już konieczności 

zakupu nowego silnika, gdy można go 

naprawić. 

10%, których niestety nie da się 

naprawić, zazwyczaj możemy zaoferować 

silnik do wymiany serwisowej.

Kontakt 788713542

IMG_7079.jpeg IMG_7078.jpeg
Opublikowano
W dniu 27.04.2021 o 10:54, conceptual_db napisał:

Witam wszystkich. 

Obecnie możemy pochwalić się 90% 

skutecznością naprawy wszystkich błędów 

Code 500.  Oraz silniki które się wogole nie uruchamiają.

Oznacza to, że nie ma już konieczności 

zakupu nowego silnika, gdy można go 

naprawić. 

10%, których niestety nie da się 

naprawić, zazwyczaj możemy zaoferować 

silnik do wymiany serwisowej.

Kontakt 788713542

IMG_7079.jpeg IMG_7078.jpeg