conceptual_db Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Cześć, jak w tytule - dłuży mi się serwis silnika (Bosch Performance CX gen. 3), który wraz z rowerem oddałem 31 marca. Mija praktycznie miesiąc, a dalej nie mam roweru. Bosch m jakieś braki w asortymencie, czy po prostu tak długo załatwiają takie rzeczy? (info o uznanej reklamacji dostałem 7 kwietnia) Macie może ostatnio podobne doświadczenia?
Arkos Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Przepraszam, ze nie w temacie. Ciekawi mnie jaka usterka zmusiła Ciebie na oddanie roweru (silnika) do naprawy gwarancyjnej.Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
conceptual_db Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Oficjalnie Bosch jej nie podaje, informacja zwrotna to tylko - uznajemy, wymiana na nowy. Ale z tego co ja zauważyłem, to po prostu ciężej się pedałowało od jakiegoś czasu. Do tego stopnia, że na wyłączonym silniku nie dało się jeździć. Jakiś tydzień przed serwisem, silnik przestał działać a komputer wyświetlał błąd 500 „Internal error in the drive unit”.
Arkos Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Dziękuję, a możesz jeszcze napisać jak długo go użytkowałeś, ile km miał przejechane i w jakim terenie. Nie był zalany ?
conceptual_db Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Nic nadzwyczajnego na nim nie robiłem, wg. klasyfikacji KTM to jest e4 - więc odpadają dropy większe niż 100cm. Odpada też skakanie przez hopki dłuższe niż 4-5m. Używałem go równo rok, 1880km przejechane na liczniku. Ok 20% single tracki, 20% wycieczki po górach a reszta to lasy, troszkę miasta. Zalany nigdy nie był, jest dobrze uszczelniony jakimś magicznym smarem - więc kurz też mu nic nie robił. Podejrzewam że załatwiła go moja waga ważę obecnie 104, a jeżdżę dosyć technicznie i w trudnym terenie więc kto wie ( ͡° ͜ʖ ͡°)W każdym razie, z każdym nowym silnikiem gwarancja przedłuża się o 2 lata więc jakoś to mnie nie boli (poza czasem załatwiania tego serwisu).
W-bike Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Opublikowano 13 Kwietnia 2024 W dniu 27.04.2021 o 10:54, conceptual_db napisał: Cześć, jak w tytule - dłuży mi się serwis silnika (Bosch Performance CX gen. 3), który wraz z rowerem oddałem 31 marca. Mija praktycznie miesiąc, a dalej nie mam roweru. Bosch m jakieś braki w asortymencie, czy po prostu tak długo załatwiają takie rzeczy? (info o uznanej reklamacji dostałem 7 kwietnia) Macie może ostatnio podobne doświadczenia? Witam wszystkich. Obecnie możemy pochwalić się 90% skutecznością naprawy wszystkich błędów Code 500. Oraz silniki które się wogole nie uruchamiają. Oznacza to, że nie ma już konieczności zakupu nowego silnika, gdy można go naprawić. 10%, których niestety nie da się naprawić, zazwyczaj możemy zaoferować silnik do wymiany serwisowej. Kontakt 788713542
W-bike Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Opublikowano 14 Kwietnia 2024 W dniu 27.04.2021 o 10:54, conceptual_db napisał: Cześć, jak w tytule - dłuży mi się serwis silnika (Bosch Performance CX gen. 3), który wraz z rowerem oddałem 31 marca. Mija praktycznie miesiąc, a dalej nie mam roweru. Bosch m jakieś braki w asortymencie, czy po prostu tak długo załatwiają takie rzeczy? (info o uznanej reklamacji dostałem 7 kwietnia) Macie może ostatnio podobne doświadczenia? Witam wszystkich. Obecnie możemy pochwalić się 90% skutecznością naprawy wszystkich błędów Code 500. Oraz silniki które się wogole nie uruchamiają. Oznacza to, że nie ma już konieczności zakupu nowego silnika, gdy można go naprawić. 10%, których niestety nie da się naprawić, zazwyczaj możemy zaoferować silnik do wymiany serwisowej. Kontakt 788713542
Rekomendowane odpowiedzi