Tomasz1978 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Witajcie. Jestem nowy tutaj a także w świecie rowerowym. Mam pytanie. Która kierownica jest lepsza? Zintegrowana z mostkiem czy nie? Zakupiłem rower Boardman HYB 8.6 i zastanawiam się, czy można później zmienić w nim kierownice. I czy pod zamontowane manetki zmiany biegów (2*9) będę mógł zamontować za jakiś czas lepsze przerzutki. I co mnie zdziwiło, wkład suportu jest na kwadrat. To też będę chciał zmienić. Pozdrawiam
grzegorz75jan Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) Jeżeli będziesz chciał zmienić kierownicę to w tym przypadku musisz kupić też mostek. Co lepsze. To proste. Gdyby ta kierownica ci odpowiadała to po prostu ją masz. Nie zintegrowane rozwiązanie to każdy element możesz wymienić osobno np kierownica ci odpowiada ale nie pasuje ci kąt, długość mostka to wymieniasz tylko mostek. Jeżeli wymienisz wkład suportu to będziesz musiał wymienić mechanizm korbowy. Jeżeli nie masz nogi wyczynowca albo nie ważysz tonę to obecny suport oraz korbę możesz wykorzystać do końca. Nie wchodził bym w koszty jeżeli nie jesteś pewien roweru poza tym co konieczne a między czasie zapoznawaj się niuansami rowerowymi. Co do reszty nie wypowiem się. Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez grzegorz75jan 1
Rekomendowane odpowiedzi