Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze rowera

Dudu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zacznę od tego że jestem amatorem i chce po prostu zasięgnąć porady bardziej doświadczonych osób. Mam do Was kilka pytań.

1. Chciałbym kupić rower szosowy w okolicach 1000-1500 zł (czy w ogóle znajdę coś w takiej cenie). Dodam że będzie to mój pierwszy kontakt z rowerem szosowym. Zdaje sobie sprawę że mój budżet jest raczej bardzo mały ale po prostu nie chce wydawać więcej. Moglibyście podpowiedzieć na jaki model warto zwrócić uwagę? 

2. Czy warto kupić rower w dekatlonie triban RC 100 cena  1300 zł?

3. Lepiej kupić rower teraz czy poczekać na sezon zimowy/jesienny ( ceny dużo się różnią?)

Dziękuję za wszystkie porady i wskazówki. Pytania mogą być niestosowne ale po prostu chciałbym się dowiedzieć czegoś od ludzi już doświadczonych. Z góry dzięki za pomoc ✌️

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zacznę od końca: jeżeli poczekasz do zimy to rowery z tego rocznika będą już wyprzedane, a na sklepowych wystawach będą się pojawiać modele na przyszły rok więc cena będzie wysoka i raczej nie do zbicia. Rowery z Decathlona ogólnie są dobre, myślę, że jeżeli jest dobry rozmiar to trzeba brać bo zaraz go nie będzie. 

Ciężko polecić konkretny model w tej cenie, jeżeli nie zdecydujesz się na Decathlonowy rower to poleciałbym raczej szukanie wśród rowerów używanych na jakimś OLX lub grupach handlowych na FB. Znajdziesz rower wyższej klasy/jakości ale zaraz po zakupie(lub tuż przed na koszt sprzedającego) udaj się do serwisu na gruntowny przegląd. 

Mam nadzieję, że pomogłem i pozdrawiam

• Pomógł 1