Skocz do zawartości

Jaka to rama ?

lukasz2487

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panie i Panowie na forum, poszukuję ostatnio różnych info. na temat części i serwisowania rowerów po to, żeby zająć się samemu naszymi 3 rodzinnymi rowerami i z kanału na YT Szajbajk zawitałem na to forum. Do tej pory jeździliśmy w sumie bardzo sporadycznie jednak w zeszłym roku nas wzięło na całego i w związku z tym syn dostał nowy rower a żona używany ale po serwisie i  z tego co dowiedziałem się z filmików na całkiem dobrym osprzęcie. Natomiast na zdjęciach poniżej jest mój rower który ma już około 17 lat i za czasów kawalerskich był mocno eksploatowany a później wylądował w piwnicy i się kurzył. Odkurzony w zeszłym roku przejeździł kilkadziesiąt kilometrów a w tym roku postanowiłem się zabrać powoli za jego odmłodzenie i ulepszenie mam już jakiś tam plan na niego ale o tym później. Na początek mam pytanie czy ktoś rozpoznaje tą ramę co to może być za firma i model czy to w ogóle jest jakaś konkretna firma. Niestety na ramie od początku nie było żadnych oznaczeń ani numerów a rower był składany przez lokalnego rowerowego majstra, który już nie prowadzi warsztatu. więc nie mam jak się czegoś o nim dowiedzieć to raz a dwa zastanawia mnie tylne mocowanie przerzutki ewidentnie widać, że jest kombinowane i raczej nie oryginalne więc czy jest możliwe w ogóle dobranie czegoś oryginalnego bez przerabiania dowiercania i piłowania? Na razie tyle kolejne zagwozdki dylematy i problemy a mam ich kilka jeżeli nie znajdę odpowiedzi na forum to pojawią się później.

IMG_20210421_124539.jpg IMG_20210421_124549.jpg IMG_20210421_124556.jpg IMG_20210421_124605.jpg IMG_20210421_124616.jpg IMG_20210421_124741.jpg