Skocz do zawartości

progetto x2 seamless

Wojtek1993

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Od dłuższego czasu szukam spodenek casteli z wkladka jak w temacie, znalazłem endurance x3 z tym, że wkladka użyta tam to progetto x2 seamless air, zastanawiam się czy wersja air nie będzie gorsza od zwykłej wersji, nie orientuje się w temacie i nawet nie wiem czy istniej w obecnej serii wkladka progetto x2 w zwykłej formie, także przepraszam za zamieszanie, natomiast prosił bym o opinię o tym spodenkach, trasy 250 + do tej pory jeżdżone w martombike 573 oraz bontragerach circutach, wszystko ok jednaj słyszałem wiele dobrego o wielogodzinnym komforcie jazdy w spodenkach castelli, ewentualnie proszę o jakieś inne sugestie. (poza raso, które do mnie nie przemawiają) 

Opublikowano

Dopisek " air" dostały wszystkie wkładki Progetto x2. Ponoć poprawili oddychalność. Chociaż ta i tak nie była zła.

Dla mnie Progetto x2  to jedna z najlepszych wkładek stosowanych w spodenkach. Polecałbym szczególnie jeżeli ktoś ma problemy z otarciami.

Opublikowano

Dzięki za informacje, właśnie tak mi się wydawało, że wszystkie wychodzą jako air, bo nie mogę znaleźć już zwykłej, czyli wychodzi na to, że powinna być dalej na świetnym poziomie komfortu plus zwiększona oddychalnosc? Oczywiście tak w teorii?

Co do otarc raz podczas 250km w Słowackich Tatrach, już na 50 km czułem, że jestem mocno spocony a na 200 km to była walka z samym soba by dojechać do domu z potężnymi odparzeniami. Natomiast w zeszły weekend też 250 km troszkę inny teren, ale spodenki martombike i żadne problem nir wystąpił, więc to nie jest chyba jakaś reguła, jednakże czytałem bardzo wiele mocno zachwalajacych opinii na temat progetto x2 i jeśli nie jest mniej komfortowa od starego progetto x2 to myślę, że wybór została już dokonany.