Skocz do zawartości

Zamówienie wielu siodełek

saguro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, planuję sobie kupić siodełko do mojego MTB, bo oryginalne jest za twarde. Planowałem kupić kilka rodzajów na allegro (mam smarta, więc zwrot za darmo) od np jednego sprzedawcy, wypróbować wszystkie np po 50km i zwrócić te które nie były wygodne, ale nie wiem czy każdy sprzedawca zezwoli na coś takiego (czy np siodełka są pakowane tak, że po wypróbowaniu i zobaczeniu, że jednak to nie to, mogę spakować ładnie do oryginalnego opakowania i odesłać). Robił ktoś z was tak? Spotkał się ktoś z nieprzyjemną sytuacją odmówienia zwrotu itp?

Opublikowano

Zakładając siodełko do roweru pozostawiasz wyraźne ślady na prętach montażowych. Można próbować je owinąć starą dętka ale nie ma gwarancji że nie ulegnie ona przecięciu i nie będzie śladów użytkowania. W takim przypadku nie będzie możliwości zwrotu towaru jako nowy nieużywany. Polecam poszukać siodełek testowych - wiele firm oferuje taką opcję. Możesz też skorzystać z oferty firmy TREK która oferuje możliwość zwrotu w ciągu 30 dni od daty zakupu: https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/bontrager/guarantee/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tak robię od zawsze. Oklejam pręty taśmą izolacyjną. Jeżdżę przez 2 tygodnie i zwracam te siodełka co mi nie pasują. Nigdy nie miałem problemów ze zwrotem. Oczywiście trzeba uważać żeby nie nosiły śladów użytkowania, żeby je nie porysować, zniszczyć czy pobrudzić. Warto też zrobić zdjęcie jak wygląda oryginalnie zapakowane (przykład w załączeniu).
79a4586cdd42c1dfe96f329b645986f2.jpg6095182645b4d54cdb3ebb0c502b8bee.jpg

Tu jeszcze siodełko karbonowe z oklejonymi prętami

fee84515914b2bbce3f3026d0ae1efd2.jpg