Jakub_ Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Witam, obecnie korzystam z czerwonego finish line`a ale ze względu na słabą pogodę i chęć pojeżdżenia w trudniejszych warunkach szukam dobrej oliwki do 40 zł. Dużo osób poleca zielonego finish line`a i chciałbym się dowiedzieć jakie są wasze opinie o tej oliwce. Z góry dziękuje za pomoc.
Rafu Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zielony Finish Line strasznie zbiera brud. Wystarczy zjechać na gruntową drogę i wszystko chrzęści od piasku. Jeśli koniecznie musi być oliwka, to lepszy będzie Rohloff albo Fenwicks albo Professional Chain Lube. Tyle że to nadal zbiera piasek, tyle, że mniej. Fenwicks poza tym śmierdzi Ja od roku używam Momum Mic Wax Lube i jestem mega zadowolony z rezultatów. Łańcuch jest praktycznie suchy, nie łapie syfu i długo chodzi cichutko. Trzeba tylko przestrzegać zasad stosowania, tj przed każdym nałożeniem dobrze wyczyścić, odtłuścić i wysuszyć łańcuch.
Danuel Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Ja tam jeżdżę cały rok na ptfe draju. Po prostu w zimie/jesienią częściej czyszczę napęd - z czym nie mam problemu bo lubię mieć czysty rower.
Rekomendowane odpowiedzi