Skocz do zawartości

Problem z deore xt

Miloszs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, mam problem z tylną przerzutką deore xt. Gdy przerzucam na cięższe biegi to czasami nie chce przerzucić, a czasami dopiero po kilku sekundach wrzuca.

Z przerzucaniem na lżejsze tryby nie ma problemu. Czy da się to wyregulować, czy przerzutka do wymiany?

A może to byc wina łańcucha jak jest wyciągnięty?

Edytowane przez Miloszs
Opublikowano

Spróbuj wyregulowac przerzutkę śruba bodajże L bo ona odpowiada za szybkie przełożenia by wózek cofnął się w stronę przerzutki i powinno automatycznie spadać druga sprawa sprawdź czy wózek przerzutki jest prosty i tak samo z hakiem przerzutki w jakim stanie jest pancerz i linka bo to ma bardzo duży wpływ na działanie może czas na wymianę i jak już jest dość stara to ciezko bedzie wyregulowac

Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka

• Pomógł 1
Opublikowano

Linki i pancerze wyczyściłem i nasmarowałem, jutro sprawdzę czy jest prosta i spróbuję wyregulować.

Opublikowano

Wiesz to ze jest wyczyszczny nasmarowany to tez nie oznacza że będzie działać linka np już jest wytarta straciła swoje właściwości wytarty został teflon w lince i nawet jak nasmarujesz i wyczyścić to i tak bedzie ciężko ustawić

Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pokręciłem śrubami od regulcaji przerzutki, naciągnąłem linkę baryłką przy manetce i teraz całkiem dobrze przerzuca.

Dzięki za pomoc.