Serfer Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Witam. Mam pytanie do użytkowników Dartmoorow z kolekcji 2020 i 2021. Wiem że wcześniejsze modele miały problem z lakierem który nie jest trwały i łatwo odpryskuje. Chcialbym wiedzieć czy w nowych rowerach ten problem został rozwiązany i ostatecznie czy jak okleje ramę czy ten problem będzie rozwiązany, nigdy nie oklejalem ramy. Dziękuję i Pozdrawiam.
arturchory Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) Akurat lakier w Dartmoorze to jego najmniejszy problem. Jeżeli chodzi o oklejanie ramy to każdą warto okleić, ale w Dartmoorze trzeba się do tego przyłożyć konkretniej. Nie wiem jak z nowymi modelami ale raczej dostawcy w Taiwanie nie zmienili. Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez arturchory
DanieL123 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Odpada od samego patrzenia, mam horneta 2020 i jest dramat. 2
Serfer Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2021 W dniu 15.04.2021 o 14:39, arturchory napisał: Akurat lakier w Dartmoorze to jego najmniejszy problem. Jeżeli chodzi o oklejanie ramy to każdą warto okleić, ale w Dartmoorze trzeba się do tego przyłożyć konkretniej. Nie wiem jak z nowymi modelami ale raczej dostawcy w Taiwanie nie zmienili. A jakie są inne problemy oprócz lakieru?
arturchory Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Ja miałem wersję Intro Blackbirda więc zrobiłem błąd i go kupiłem. Wersje Evo sobie chwalili. Sypało mi się wszystko. Wkurzały mnie też stery i linki prowadzone w ramie. Obijają się o ramę i robią halas podobny do trzeszczenia sterow. Stery tez trzaskaly, ciezko bylo je skrecic, zeby rower jezdzil w miare cicho. A tak to nie bylo wiekszych problemow poza usztywnianiem sie zawiasy podczas hamowania. Glownie osprzet, ktory w wersji Into nie nadaje sie do niczego. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez arturchory 1
artie Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Mam Bluebird Evo z 2019, brak problemów. Lakier faktycznie nie najlepszy ale nie zwracam na to uwagi. Rower jeździ świetnie, głównie po Beskidach więc lekko nie ma.
michu441 Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 Cześć, jak jest z oklejaniem matowej ramy Dartmoora, chodzi mi o Scout greena, dodam że dostępność foli matowej to też jakiś żart, mam w domu folię Oracal 270 lecz w połysku, sprawdzi się? Zależy mi tylko na zabezpieczeniu, wygląd na drugim miejscu.
artie Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 A czemu ma się nie sprawdzić, skoro wygląd nie ma znaczenia? Zresztą mój ma fabrycznie grubą folię od spodu, reszty nie oklejałem bo nie widzę potrzeby.
Serfer Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Opublikowano 21 Maja 2021 Kupiłem Primala Pro 2020 i jestem zadowolony jak na razie z roweru. Co do lakieru, nic się nie zmieniło. Jak go oklejalem na prube folia z połyskiem (mały fragment), bo grubych matowych nie ma, to przy ściąganiu tej folii część lakieru (literki) odkleiła się razem z folią. Zareklamowalem i dostałem kilka opcji: wymiana ramy, zwrot kosztów ramy (zaproponowano mi 700 PLN bo rower był w ofercie) i zwrot "naprawy lakieru" 500 PLN. Wziąłem 500, odkleilem cały rower połyskiem i wygląda ok. Polecam oklejać na mokro. Załączam zdjęcia roweru. (Nie zwracać uwagi na przewody hamulcowe, będą docinanie w weekend). Pozdrawiam.
artie Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 13 godzin temu, michu441 napisał: Jaką masz? Mat czy połysk? Taki gruby mat.
arturchory Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) Ja kupiłem zwykłą przezroczystą folię samochodową, całą dużą rolkę za 60 zł i okleiłem cały rower. Możesz kupić 3M ale no namy będziesz miał 2 razy taniej. Folii jest tyle, że już drugi rower okleiłem i jeszcze mam 3/4 rolki. Tak gdzie było trzeba to okleiłem dwukrotną warstwą. Zabawa jest tylko w przycinanie i przydaje się suszarka przy nierównych powierzchniach i klejenie na mokro. Nie było problemów z odklejaniem folii później, pozostałości kleju oczyściłem benzyną ekstrakcyjną. Edytowane 21 Maja 2021 przez arturchory
artie Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 Godzinę temu, michu441 napisał: Wiesz jaka firma i model? Nie wiem, pisałem wcześniej że fabrycznie była naklejona
Rekomendowane odpowiedzi