Skocz do zawartości

OPROGRAMOWANIE BROSE

Ronnin1985

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem silnika Brose ( nowego ) wystąpił problem ze zgraniem podzespołów czy jest ktoś w stanie pomóc mi od strony oprogramowania ? Chodzi o ew. aktualizacje oczywiście nie za darmo . 

Pozdrawiam 

• Administrator
Opublikowano

Napisz, co z czym łączysz.

Model silnika, wyświetlacza...

Opublikowano

Hej dzięki za odp. 

Wyświetlacz Blocks Csi

Bateria BMZ 650 Wh

Silnik Brose model S

Jest to rower Hercule Nos Fs Sport z 2017 roku .

Sprawa wygląda tak iż na wyświetlaczu mam 4 stopnie wspomagania działają tylko 3 pierwsze . Nie działa również funkcja Walk. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

@ Ronnin1985:

Hej znam sie na oprogramowaniu do silnikow Brose. 
Jak cos to napisz na priv.

Pozdr.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam. Od lipca jestem posiadaczem Bullsa TR2. Do roweru dokupiłem moduł bluetooth by łączyć się z aplikacją to i owo odczytać z parametrów wspomagania podczas jazdy ale przede wszystkim dostroić wspomaganie do moich potrzeb. mam już pewne rozeznanie o działaniu wspomagania w funkcji kadencji i prędkości. Przejechałem pewna testową trasę kilka razy i został mi ostatni raz zupełnie bez wspomagania.

Aplikacja Connect C mierzy co prawda Moc a bardziej prąd pobierany przez napęd ale jakoś podczas jazdy jeszcze na to nie patrzyłem.

Tzn na początku ale potem jakoś o tej funkcji zapomniałem. Na tej samej aplikacji ale na IPhona jest dodatkowo moc mierzona na korbie zatem moc rowerzysty. Niestety IPhona na razie nie mam a to interesująca z mojego punktu widzenia funkcja. Podczas tych jazd opomiarowałem pewne rzeczy za pomocą aplikacji UrbanBiker. 

Rower ma ciekawą inteligencję. Przy pewnej wyższej kadencji przy mocniejszym pedałowaniu odcina wspomaganie a w każdym razie mocno zmniejsza. Dzieje się tak jak się dzisiaj dowiedziałem w trybach 1-3 . W trybie sport (4) wspomaganie jest przy każdej kadencji naturalnie do odcięcia przez prędkość.

Generalnie przydałaby się aplikacja , która wszystkie te rzeczy zapisuje w funkcji przebiegu jak to robi Urban Biker. Urban "mierzy" także moc ale zapewne jest ona wyliczana z prędkości i nachylenia . A ja bym chciał znać rzeczywistą moc oddawaną na pedały i przez napęd. I mieć to zapisane w pliku.

Z tego co słyszałem takie aplikacje występują na rowery Specialized.

Czy istnieje na napęd Brose taka aplikacja?

A być może są tutaj na forum informatycy, którzy są w stanie usprawnić tą istniejąca czyli Connect C. Zamieszczam porównanie moich jazd na aplikacji Urban Biker. Jutro powinienem zrealizować najciekawszą czyli zupełnie bez wspomagania...

Znalazłem stronkę, gdzie sa charakterystyki m.in mojego napędu zrobione na hamowni. Może ktos znalazł lub dysponuje czymść w szerszym zakresie?

https://magazynbike.pl/2020/09/22/walka-klas-test-silnikow-elektrycznych/

Porównanie emeryt.jpg

Edytowane przez darek.s