ann654 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Witajcie, jestem tu nowa. Chciałabym zapytać o rowerek dla syna. Syn jest dość niski - ma 4 lata i 102 cm wzrostu. Chcę dla niego kupić porzadny rower w przyzwoitej cenie - celuję raczej w dobrą używkę, niz nowy złom, który bedzie stał nieużywany. Dla tego celu - nauka jazdy - waga nie powinna przekraczać 7 kg,:najlepiej gdyby była jak najmniejsza. Jaki rower polecacie? Może macie jakis fajny rowerek na sprzedaż w przyzwoitej cenie? Nie wiem czy isć w 14 czy juz 16/ 18 cali. Pozdrawiam
Racjonalista Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 Najlepiej rozpocząć od 14 cali. W późniejszym czasie można wymienić na większy rozmiar
Maksiu79 Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 (edytowane) Jak chcesz jak najlżejszy rower to na kołach 14 cali to jest Woom 2 (dedykowany do wzrostu 95 - 110). Waga to tylko ok. 5,5kg ale cena trochę kosmiczna - ok. 1500 zł a używane też nie chcą być znacznie tańsze. Jest też Frog 43 - cena podobna a waga ciut większa - ok. 6,5kg. Po drugiej stronie masz rowery z Deca w cenie 500 zł ale tu już waga ponad 8,5kg. Są (a raczej bywają) w Decu lżejsze rowerki ale to już na kołach 16 cali i na wzrost 105 - 120 (Btwin Racing 900 - waga 7,3kg). Choć w sumie do wiosny Twój syn jeszcze podrośnie. Z tego co przeglądałem oferty, to cała reszta rowerków na 14-stkach nie kosztujących krocie też oscyluje wokół wagi 8-9kg. Wygląda więc na to, że albo wydajesz dużo i masz lekki rower albo nie wydajesz i masz ciężki. Ja szukam też dla młodszego syna na przyszły sezon (będzie miał 4 lata w czerwcu) ale on jest wyrośnięty i teraz ma już 109cm więc rower będzie na kołach 16. Waham się między Woom 3 a tym Btwin 900 z Deca - 2kg różnicy na niekorzyść roweru z Deca ale też Woom jest ponad 2-razy droższy (700 zł - 1650 zł). Edit: Ooo... teraz zauważyłem, że wątek jest dość stary 🙂 (zasugerowałem się wcześniejszą odpowiedzią i nie spojrzałem na datę pierwszego wpisu). No ale może się komuś to przyda 🙂 Edytowane 16 Listopada 2021 przez Maksiu79
Rekomendowane odpowiedzi