Rozwiązanie GrzesiekNowak Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Rozwiązanie Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Witam mam kilka pytań odnośnie tych opon. Mianowicie jaki mają wysokości bieżnika? Bieżnik jest taki wysoki jak np. w Hans Dampf czy nie? Jak sobie radzą w błocku? Zaklejają się czy nie? Jak z przyczepnością? Czy szybko się zdzierają?
Błyskawiczny Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Mam w fullu. Jeżdże w zróżnicowanym terenie i na różnym ciśnieniu. Po ścieżkach asfaltowych również bo do lasu muszę czasem dojechać. Okazjonalnie góry i single tracki. Przebieg obecnie 2700km. Opony 29x2,25 na dętkach. Model z 2018r. Na tylnej widać już trochę zjechane klocki w części środkowej (asfalt), przednia wygląda na nie więcej niż 25-30% zużycia. Wszystkie klocki na miejscu. Myślę, że trwałość bardzo dobra. Klocki raczej miękkie, w błocie całkiem nieźle, w piachu suchym wyraźnie gorzej. Dobrze się oczyszcza jeśli chodzi o błoto ale przy mokrym ubitym piachu jakby gorzej. Na asfalcie głośne. Moja waga to 70kg co też może mieć spore znaczenie. Lubię jeździć z kadencją w okolicach 90-95. Ja jestem bardzo zadowolony z tych opon i w 90% następne będą również Nobby Nic tyle, że nowy model i do tego mleko.
Rekomendowane odpowiedzi