FlyHacker Napisano 8 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwiecień 2017 (edytowane) Hej, interesuje mnie ile średnio w serwisach płaci się za serwis amortyzatora/dampera rockshox(powietrznego). Przy pierwszym serwisie trzeba wymienić wszystkie uszczelki czy tylko te, które są zniszczone? Edytowane 8 Kwiecień 2017 przez FlyHacker Odnośnik do komentarza
alfine-11 Napisano 8 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwiecień 2017 Jeśli uszczelki są w dobrym stanie to nie ma potrzeby ich wymieniać w praktyce niestety wygląda to różnie wiem , że są serwisanci , którzy naciągają klientów na zbędną wymianę 1 Odnośnik do komentarza
Rafał Kocela Napisano 9 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2017 W Częstochowie średnio serwis amorka z tego co się orientowałem to koszt 100 zł + koszt ewentualnych części. 1 Odnośnik do komentarza
nonz Napisano 9 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2017 W Poznaniu to koszt 150 zł (serwis + płyny) 1 Odnośnik do komentarza
Zalas Napisano 9 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2017 Tu masz przykładowy cennik od Wichuworkshop: http://www.wichuworkshop.pl/cennik-serwis-amortyzatorow/ Z tego co widzę to w Spider i BFG nie wiele się różnią, co najwyżej po kilka zł tak więc myślę, że wszędzie będzie podobnie 1 Odnośnik do komentarza
pawel2208 Napisano 9 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2017 Jak nic nie cieknie, nie traci ciśnienia to uszczelek bym nie wymieniał. Skupiłbym się tylko na wymianie smaru pod uszczelkami i oleju. Próbowałeś sam się za to zabrać? Też miałem obawy, ale jest to banalnie proste, zwłaszcza jak w internecie można znaleźć pełno poradników pisanych i w formie wideo. 1 Odnośnik do komentarza
EN1209 Napisano 9 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwiecień 2017 Witajcie ktoś się orientuje, czy do RS PIKE trzeba obligatoryjnie stosować ten ich olej firmowy Ow30, czy znane są jakieś bezpieczne zamienniki ? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 10 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2017 Serwis najlepiej samemu zrobić - wtedy dokładnie wiesz co zostało zrobione i jak. Do tego jest to czynność dość prosta i niewymagająca specjalistycznych narzędzi (imbus, sztywny śrubokręt, młotek gumowy bądź zwykły plus kawałek drewna, klucz 24). Co do oleju, to można kupić mniejszą ilość oryginalnego i jednorazowo wyda się mniej niż za 1 litr tańszego zamiennika (w przeliczeniu na litr wychodzi oczywiście drożej). Dochodzi smar, ale tubka starcza na dość długo. W cenie serwisu można się na pierwszy raz obkupić w ewentualne narzędzia i smar, a kolejne wychodzą już po kosztach oleju i uszczelek (jeśli potrzeba je wymienić). Ja na początku latałam do serwisu nawet ze zmianą linki, ale jak mnie raz w dzyndzel zrobili, bo skasowali za czynność, której nie wykonali (wyszło to przypadkiem), to teraz sama wszystko robię. Koszt narzędzi ponosi się raz, a świadomość, że mam coś na 100% zrobione i satysfakcja z tego są bezcenne. Odnośnik do komentarza
EN1209 Napisano 10 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2017 27 minut temu, Sziva napisał: Co do oleju, to można kupić mniejszą ilość oryginalnego i jednorazowo wyda się mniej niż za 1 litr tańszego zamiennika (w przeliczeniu na litr wychodzi oczywiście drożej). właśnie z tym olejem jest problem (mówię o RS Ow30), bo mniejsze opakowania zniknęły ze sklepów (poza tym wychodzą dużo drożej), zamówiłem 1l bo mnie sprawa pilna serwis zrobić Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 10 Kwiecień 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwiecień 2017 Ja mam na szczęście 5wt i 15wt do wlania, więc dostępne są. Ale faktycznie z O30w widzę, że problem jest. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 11 Maj 2017 Udostępnij Napisano 11 Maj 2017 Dnia 8.04.2017 o 23:34, FlyHacker napisał: Hej, interesuje mnie ile średnio w serwisach płaci się za serwis amortyzatora/dampera rockshox(powietrznego). Przy pierwszym serwisie trzeba wymienić wszystkie uszczelki czy tylko te, które są zniszczone? We Wrocławiu za swoje płacę 120 zł. W ramach tej usługi wymieniają uszczelki kurzowe, wymieniają olej bez względu na to czy stary jest w porządku czy nie. Dodatkowo w tej cenie sprawdzają działanie regulacji. Odnośnik do komentarza
Andrzej Sawicki Napisano 13 Maj 2017 Udostępnij Napisano 13 Maj 2017 Najbliższy serwis amortyzatorów, szukając z Żagania: Wrocław. W bliższej okolicy nie słyszeli/nie mają czasu na takie zabawy. Porażka. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 13 Maj 2017 Udostępnij Napisano 13 Maj 2017 1 godzinę temu, Andrzej Sawicki napisał: Najbliższy serwis amortyzatorów, szukając z Żagania: Wrocław. W bliższej okolicy nie słyszeli/nie mają czasu na takie zabawy. Porażka. A w Zielonej Górze nie ma? Zapytaj Szajbajka - na pewno się orientuje. Jak nie to ślij do Wrocka: http://www.wichuworkshop.pl/cennik-serwis-amortyzatorow/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi