costam Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam, to mój pierwszy post To będzie mój pierwszy rower szosowy. Ogółem to zależy mi na komforcie jazdy, tzn. nie kosztem jakichś większych różnic w stosunku do innych rowerów, po prostu wolę napisać, żeby ktoś mi nagle nie wyskoczył z jakimiś modelami pod wyścigi. Chodzi zwyczajnie o to, żeby jazda też szczególnie w dłuższe trasy była przyjemnością . Przesiadam się z trekkingowego na którym też dawno nie jeździłem ale z moimi umiejętnościami raczej nie ma problemu. Chcę nówkę. Wszędzie gdzie szukam to polecają Tribany z Decathlonu, z tym, że niezbyt mi się podobają. Mam ok. 170cm wzrostu, 50-55kg (nie mam niestety jak się teraz zważyć). Jeżeli potrzebne jakieś jeszcze informacje, coś warto by było wiedzieć żeby polecić, to śmiało pytać. Też chętnie przyjmę jakiekolwiek rady, obecnie wiem tyle, że chcę carbonowy widelec. Nie wiem jak wybrać pedały bo zauważyłem, że często trzeba osobno wybrać. Też trochę już się znam na tych tańszych osprzętach od shimano, ale szczerze mówiąc nie wiem czy iść w claris czy szukać sora w tym przedziale cenowym. Też możecie napisać Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez costam
Rekomendowane odpowiedzi