Skocz do zawarto艣ci

Wymiana z 30T na 34 T

przemekd330

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wzzytkich takie szybkie pytanko czy jest mozliwe ze jak wymienie tarcze z 30T na 34 T bedzie ona ocierala o tylny trojkat ? I jak to sie ma do predkosci ? 4T wiecej . Dzieki za odp 馃憣馃榿

Opublikowano

Nie zawadzi. Predkosc przy tej samej kadencji dla tej samej zebatki z ty艂u wzrosnie proporcjonalnie.

Opublikowano

Wszystko zale偶y jak masz zbudowany tylny tr贸jk膮t... Ja zrobi艂em w drug膮 stron臋 i mam kup臋 miejsca....natomiast jakbym mia艂 oryginalnie 30t i do tego przygotowany tylny tr贸jk膮t, a pr贸bowa艂bym w艂o偶y膰 34t to bym mocno sprawdza艂 czy si臋 zmie艣ci, czy 偶eby nie b臋d膮 ociera膰, czy jak co艣 si臋 spiepszy i wci膮gnie Ci 艂a艅cuch czy nie uszkodzisz 艂a艅cucha, tr贸jkata, z臋batki.聽

Co do pr臋dko艣ci do u mnie przy kadencji oko艂o 80 mia艂em na 34/10 pr臋dko艣膰 oko艂o 30km/h, teraz przy 30/10 mam nieca艂e 25....bez problemu znajdziesz kalkulatory kt贸re Ci wyliczaj膮 gdy wpiszesz parametry nap臋du, wielko艣膰 k贸艂 itp

Pozdro

Opublikowano

Zaryzykowalem i kupilem nowy wiekszy 34T zobaczymy co to da 馃憡馃憡馃憣馃榿dzieki za podpowiedz 馃憣馃憣馃憣

received_920596348675865.jpeg
Opublikowano
10 godzin temu, GrzeCzep napisa艂:

przy kadencji oko艂o 80 mia艂em na 34/10 pr臋dko艣膰 oko艂o 30km/h, teraz przy 30/10 mam nieca艂e 25

Przy oponie 2.1 masz odpowiednio ponad 37 km/h i prawie 33 km/h.聽

Opublikowano
1 godzin臋 temu, puchatek napisa艂:

Przy oponie 2.1 masz odpowiednio ponad 37 km/h i prawie 33 km/h.聽

Wg kalkulatora masz racj臋, przepraszam za wprowadzenie w b艂膮d... Moje obliczenia by艂y robione "na oko", bez licznika mierz膮cego kadencj臋 i 艣rednie pr臋dko艣ci. W rzeczywisto艣ci mo偶e mog艂o by膰 70 艣rednio... Nie zmienia to faktu, 偶e r贸偶nica wynosi ko艂o 5km/h:)聽

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...