KoksuTrocki Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) Cześć! Muszę kupić nowe klamki hamulcowe, ale ma problem z wyborem. Ścigam się w XC i nie wiem które klamki będą dla mnie najlepsze. Zastanawiałem się nad: SHIMANO SLX BL-M7100, SHIMANO Deore BL-M6100 i SHIMANO Zee BL-M640. Ewentualnie jakieś inne do około 200 zł. Czym one się różnią? Miał ktoś styczność z nimi? Edytowane 12 Kwietnia 2021 przez KoksuTrocki
ahaja Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Popatrz sobie na konstrukcję klamek 6100/7100 - mają dodany cypelek, który może skutecznie uniemożliwić poprawne ustawienie manetek (obejma). Poza tym do tych klamek można zamontować nowe manetki w wersji mocowania EV, starszych nie zamontujesz (I-spec), jeśli miałeś takie mocowane do klamek. Ale nie wiadomo jakie masz manetki bo nie napisałeś. Zee 640tki są znacznie żywotniejsze, są na obejmę, mocowanie I-spec II. Bez problemu ustawisz każdą manetkę z mocowaniem na obejmę. W Biosternie są w dobrej cenie. Konszachtów z nimi nie mam, ale skład godny polecenia.
Rekomendowane odpowiedzi