Skocz do zawartości

Serwis piasty GL-B64 12X100

Wojche87
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Wojche87,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wie może ktoś jak ściągnąć osłony w tej piaście? Bo po ściągnięciu koła z obu stron się kręcą jak za nie trzymam i raczej nie są na wcisk a też nie widzę żadnego podejścia na klucz. Nie ruszał bym tej piasty ale ogólnie czuć na niej opory tak jak by była za ciasno skręcona i blokuje kulki;(

W dniu 22.03.2021 o 12:14, Wojche87 napisał:
1 godzinę temu, Wojche87 napisał:

Witam wie może ktoś jak ściągnąć osłony w tej piaście? Bo po ściągnięciu koła z obu stron się kręcą jak za nie trzymam i raczej nie są na wcisk a też nie widzę żadnego podejścia na klucz. Nie ruszał bym tej piasty ale ogólnie czuć na niej opory tak jak by była za ciasno skręcona i blokuje kulki;(

NOVATEC RDX CLUB (12X100MM) Znalazłem na jakiejś stronie sklepowej z moim rowerem że to jest piasta NOVATEC RDX CLUB (12X100MM)

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie kapsel jest wciskany, w środku są łożyska maszynowe wciśnięte na aluminiową tulejkę. Problem rozwiązany i pozostało tylko poszukać i kupić łożysko bo raczej trafiło mi się wadliwe;( ogólnie piasta bardzo szczelna w środku zero brudu. Mam nadzieję że komuś pomogłem a jeśli będą jakieś pytania to pisać ;)

Edytowane przez Wojche87