scashone Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Pierwszy post, witam Chce kupic w koncu kolo 29` ale pojawia sie problem z rozmiarem. Do tej pory jezdze na 26 ( cannondale F5 M ) rama mala ale dla mnie wygodn,rozmiarowo pasuje mi idealnie. Po przeskalowaniu wymiarow obu rowerow ,wychodzi na to ze merida pod moj wzrost to rozm L i w stosunku do canondale`a jest duzooooo wieksza ( dluzsza ) Niestety, nie mam gdzie przysiac dupoleptycznie meridy ..Reasumujac. wzrost 182- przekrok 86. Dystanse to max 50 km jakie robie na mtb bez zawodow..Wiec.. Brac M czy L ? doradzcie- moze ktos smiga na takich parametrach jak ja ? pozdrawiam
batoo21 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Hej :) Mam Meride Big Nine 300 Lite. Moj pierwszy 29er, wczesniej tez mialem 26 cali. Jestem mega zadowolony. jezdze amatorsko po krzokach :) i sie mega sprawdza. Mam 182 cm i rozmiar L jest dla mnie w sam raz.
scashone Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Nie masz wrazenia za jest za dlugi ? Jakiej dlugosci masz mostek ? Moglbys podrzucic fote jaka masz na nim pozycje ? Wiesz, ciezko mi okreslic jaka bede mial roznice w stosunku do 26' bo po pomiarach wyszlo ze gorna rura byla by dluzsza w meridzie o 3 cm . I tu pojawia sie mysl zeby wziac M ke ale ciagle chce to skonsultowac z ludzmi Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez scashone
Rekomendowane odpowiedzi