darszu55 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Witam mam problem z łańcuchem Shimano hg53 , rower to Kross Esprit B2 . Rower 3 letni , orginalny łańcuch wytrzymał ledwo rok i się zerwał , to założyłem spinkę na stare ogniwo i tak 3 razy się sytuacja powtórzyła w ciągu pół roku, to kupiłem nowy , po roku rower w serwisie i powiedzieli że wyciągnięty jest już , no to ok. Następny nowy nie wytrzymał nawet roku i ogniwo znów poszło , kupiłem teraz nowy taki sam , lecz wymieniłem już wszystkie części tj; support , korbe i tylną przerzutkę , a kaseta prawie nowa. Wymieniłem na model altusa wszystkie części żeby współgrały i zobaczymy jak teraz to będzie wyglądać, bo w sumie mam 4 łańcuch w ciągu 3 lat , a jeżdżę przeważnie do roboty ok 10 km dziennie
leejoonidas Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) 14 godzin temu, darszu55 napisał: jeżdżę przeważnie do roboty ok 10 km dziennie Czyli miesięcznie około 200 kilometrów jazdy tylko do samej roboty, rocznie 2400 kilometrów. Jest takie urządzenie jak linijka do sprawdzania stopnia wyciągnięcia łańcucha wygląda ona tak jak poniżej na zdjęciu. Poczytaj lub zobacz jakiś film jak się jej używa i kiedy według wskazań linijki należy wymienić łańcuch. Jak zaczniesz używać tej linijki to Twoje problemy ze zrywaniem łańcucha znikną. Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez leejoonidas
Rekomendowane odpowiedzi