Skocz do zawartości

Fox Float Rhythm 32

Banyo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem takiego Foxa, nowego, zdjętego z nowego roweru. Wszystko cacy poza blokadą z manetki bo nie dziala. Foxy zablokowane podobno są jak beton. W tym trochę utwardza się praca, ale nadal normalnie uginam rękami a co dopiero mówić pod ciężarem całego ciała na rowerze. Poprawiałem naciąg linki- nic. Rozbierałem i składałem od nowa mechanizm mocowani linki- bez zmian. Wczoraj oddałem do jednego z serwisów na przegląd zerowy. Wspomniałem oczywiście o blokadzie, mieli zerknąć. Ale dziś odebrałem, żeby jednak nie zaglądali bo tak na prawdę mogliby mi wmówić każdą usterkę do naprawy za dowolną kwotę.. Póki co odesłałem sprzedającemu, ma sam przejrzeć. Manetka w zestawie z dwoma dźwigniami, działająca zero-jedynkowo, więc 3 tryby blokowania odpadają. Poza tym ten model nie ma 3ech trybów pracy blokady.

Ktoś się z tym spotkał? Jakieś sugestie? 

Miałem kiedyś podobną sytuację z Suntourem Epixonem, który po przelocie od nowości 400km uznał "pitolę, nie blokuję. W nim pękł kartridż olejowy, wywaliło olej i skończyła się blokada. Fox to nówka bez przelotu więc w to wątpię. No chyba że został zamontowany wadliwy..