Marek Horoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Siemanko, Robię z peugeot tourmalet wyścigówkę. Zakładam mu właśnie nową Shimano Sora 3000/3500 i pojawia się pytanie. Co mogę zrobić z korbą ? Obecna na kwadrat ale jednak chciałbym coś sztywniejszego jest jakiś sposób by przejść na nowsze korby ? znacie jakieś poradniki ? Pozdro
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 może zamiast kwadratu możesz założyć korbę ze sztywną osią , sam tak zrobiłem u siebie i jestem zadowolony.
Marek Horoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2017 rozmyślam nad właśnie, dobrze się spisuje u Ciebie ?
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 lepiej niż suporty na kwadrat, kręci się cicho i lekko , dla mnie był to bardzo udany zakup , na pewno nie wróciłbym do korby na kwadrat
Bogaty Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) Sora 3550 jest na kwadrat. Mam taką u siebie w caad8 i spisuje się zacnie. Dobra i tania jedynie trochę waga wysoka bo coś koło 800g ale w tej cenie nie ma czego więcej oczekiwać. Wcześniej miałem FSA na kwadrat i o ile wykonanie było spoko to jednak kwadrat nie jest tak sztywny jak Hollowtech II. Jedyne co musisz wiedzieć to jaki gwint jest w tym rowerze i myślę że nie powinno być problemu Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez Bogaty
Rekomendowane odpowiedzi