Zwiedzacz Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Witam, po paru miesiącach śledzenia tego forum wkońcu zakupiłem swój pierwszy od 20 lat rower górski. Wybór padł na Northteca Cayon Al 29" i po przejechaniu do tej pory około 100 km po okolicznych lasach i górkach jestem nim mega zachwycony. To jest kosmos w porównaniu z moim poprzednim rowerem. Prowadzi się go lekko i przyjemnie. Jest dla mnie bardzo wygodny, a przymierzałem już m.in. indianę x7(to jeszcze w zeszłym roku) krossa lvl b6 i Meridę Big nine 60 2x10. W ostatniej chwili zdecydowałem sie na zakup rozmiaru 19" a nie 21" przy wzroście 180 cm. Jedyny minus to do wymiany idą pedały. Są śliskie i bym zaliczył parę razy glebę jak mi noga pojechała z nich. Plusy: - waga - 13.4 kg wg producenta. Nie miałem okazji jeszcze go zwarzyć samemu. - powietrzny amorek - fabryczne miejsce na montaż bagażnika (w sensie dziury na śruby). Docelowo chcę przełożyć do niego sakwy z trekkinga na jakieś dłuższe wyjazdy - wygodna pozycja podczas jazdy - wygodne siodełko - blokada amortyzatora na kierownicy Minusy: - śliskie pedały 2
Kozubinski75 Opublikowano 2 Maja 2021 Opublikowano 2 Maja 2021 Znajomemu poleciłem tą markę bo szukał jakiegoś mtb i też mega zadowolony. Moim zdaniem lepszy od Krossa.
Rekomendowane odpowiedzi