Szymek_10 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) Pierwszy post więc cześć wszystkim! Lupą nic powiązanego nie znalazłem więc pytanie jak w temacie - co obecnie można dostać najtaniej ze sztywnymi osiami (lub prędzej tylko w przednim kole)? Poszukiwania sztywnej osi wiążą się z koniecznością przewożenia roweru wewnątrz auta więc zależy mi na szybkim i powtarzalnym zakładaniu koła za każdym razem. Dotychczasowa przygoda z hamulcami tarczowymi na zacisku QR9 to była męka w ustawianiu. Ewentualnie może macie doświadczenie z jakimiś konkretnymi zestawami zacisk-hamulec w systemie QR9 który jest wyjątkowo "user-friendly" w temacie zakładania? Znalazłem propozycję od Unibike tj. model EVO (PRZÓD: M15X100, TYŁ: M12X148) ale z tego co się orientowałem będzie problem z dostępnością. Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez Szymek_10
eathan Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Przy QR u mnie sprawdzało się takie rozwiązanie. 1) Zakładasz koło i zamykasz zamykacz, 2) Stawisz rower na kołach, 3) Luzujesz zamykacz i ponownie zamykasz. 4) Ustawiasz zaciski hamulca, I teraz za każdym razem po wyjęciu koiła powtarzasz punkty od 1 do 3. Przy takim podejściu nigdy nie musiałem regulować zacisków po wyjęciu i założeniu koła.
ahaja Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Wywala się zaciski na szybkozamykacz i kupuje takie na imbus.
Rekomendowane odpowiedzi