whITE_rIDER Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Witam, Miałem zamiar kupić w tym roku lepszy rower, ale z tego co widzę jest problem z dostępnością rowerów które są godne zakupu. Postanowiłem wiec ze w tym roku jeszcze zostane przy Kross Level 2.0 2020 Który zakupiłem rok temu. Rower głównie służy do jazdy po lesie, ale trzeba sporo do niego dojechać wiec po asfalcie tez jedzie. Największy problem jest właśnie na tej drodze, gdyż rower strasznie się wlecze, myślę ze tutaj najlepiej byłoby zmienić opony. Oryginalnie założone są Schwalbe Smart sam 29x2.1. i teraz nie wiem na jakie wymienić, aby lepiej jeździło się po drodze, ale wciąż dobrze po lesie. Czy polecacie cos jeszcze wymienić w tym rowerze, aby poprawić jakość jazdy? Pozdrawiam
Huberto20 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Też mam levela 2.0 z 2018 i u mnie z serii zostało tylko przednie koło, telep i siodło ze sztycą. Jak chcesz to mogę Ci napisać co warto zmienić na pv
vdcmike Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zmień gumy na RaceKingi a resztę modyfikacji odpuść bo szkoda kasy. Nie zrobisz z tego roweru do ścigania, nie zwiększysz możliwości terenowych itp.
bialy101010 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 @huberto a orientujesz się czy można wymienić kasete 3x8 na 1x10 lub 1x11? kross level 2 z 2020
Huberto20 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 1x10 napewno wejdzie, 11 raczej też powinno ale mtb nie szosowa 1
bialy101010 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 a jak mogę to sprawdzić? masz moze jakiś film poradnik albo jakiś artykuł na ten temat? Dzięki za pomoc
Krystiano Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Pamiętajcie tylko aby nie wpaść w pułapkę ciągłych chęci zmian i ulepszeń samej maszyny. Warto zacząć od siebie - choćby zakupić pulsometr i trochę popracować nad kondycją. Opony smart sam 2.1 powinny spokojnie iść po asfalcie. U mnie na dojazdach do lasu sprawdzały się specowe ground control 2.3, gdzie odcinek asfaltu był traktowany jako rozgrzewka przed typowym terenem dla nich. 1
Huberto20 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zadziała, filmu nie mam ale u mnie normalnie jeździło. Bębenek shimano jest po kasety 7-10 1
Rekomendowane odpowiedzi