zellt Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Witam, Niestety przestał mi działać PushLoc Rock Shoc, jest on drogi i zawodny (miałem z nim wcześniej już kłopoty). Mój amortyzator to Rock Shoc Recon Gold i teraz moje pytanie czy podejdzie mi: 1. http://allegro.pl/manetka-sr-suntour-blokada-skoku-do-rock-shox-pop-i6907479387.html lub 2. http://allegro.pl/manetka-blokady-rock-shox-poploc-prawa-wyprzedaz-i6793596006.html tu mam dodatkowe pytanie jak duże znaczenie ma LEWA / PRAWA (siedząc na rowerze "pokrętło" na amorze mam po prawej stronie, do tej pory PushLoc miałem z lewej), bo w dobrych pieniądzach na internecie są wszędzie prawe ? Z góry dziękuję za pomoc i rzeczową odpowiedź
Andrzej Sawicki Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Pushloc można zastąpić nawet manetką zmiany biegów, jeśli dobrze pogrzebiesz w Internecie za tutorialami. Manetka Suntour powinna hulać bez problemu. Strona manetki może mieć znaczenie dla ergonomii. Jeśli założysz po odwrotnej stronie, naturalne ustawienie wyjdzie pod kierownicą -- tam gdzie już jest manetka przerzutki. Oczywiście możesz to sobie odsunąć, ale będzie niewygodnie sięgać podczas jazdy. 1
zellt Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Opublikowano 28 Lipca 2017 Bardzo dziękuję za pomoc, w przypadku tej pierwszej manetki bo ona mnie interesuje (odpuszczę łączenie z manetką zmiany biegów) czyli Santour pytanie czy naciąga linkę w takiej długości jak PushLoc (bo to jest chyba najważniejsze)...
PeKa Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Było gdzieś w internetach, że manetka SR działa, z tym że odwrotnie. Zablokowana, to odblokowany wideł i odwrotnie.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1
Franz Mauer Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Borykałem się z tym samym problemem jak Ty. W ubiegłym sezonie musiałem kupić dwie manetki PushLock'a. To jest totalny szmelc. Ilość uciągu linki przez manetkę jest bardzo ważna, a stosowanie manetki Suntour do Rock Shox to jest trochę jak rosyjska ruletka - może działać, ale nie musi. Nawet jak działa to nie ma się pewności czy blokada skoku jest na właściwym dla tłumika poziomie czy nie. Każdy Rock Shox ma tzw. luz roboczy (być może występuje to również u innych producentów), co jest odczuwalne przy zablokowanym na sztywno amortyzatorze z uwagi na niebezpieczeństwo uszkodzenia tłumika. Pushlock'a najpewniej możesz zastąpić OneLock'iem,bo PopLock ma inny uciąg linki. Wtedy precyzja działania będzie właściwa. 1
Franz Mauer Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Teraz wsadzilem OneLocka i problemy poszły w niepamięć.Kumplowi hydrauliczna blokada skoku w sidzie czesto wymaga odpiwietrzania. To taka przypadłość?
Rekomendowane odpowiedzi