Skocz do zawartości

Rozstaw kości kuszowych 125mm - jakie siodełko

KubaŻary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Serwus. Jako, że znowu wsiadam po zimie na rower i nie chcę by mnie ponownie bolały 4 litery, zrobiłem pomiar na tekturze i okazało się, że rozstaw moich kości kulszowych to 125mm. Pomiar wykonałem 3 razy i wynik jest powtarzalny. Następnie zmierzyłem szerowość sowich siodełek i okazało się, że mają szerowość max 100mm do środka poduszek (całość 130mm). Zarówno oryginalne siodełko Giant dodane do Giant Roam II 2021 jak i kupione na oko z powodu desperacji. Na 90% jest to powód bolącej zadźi:-).

Teraz mam do pracy około 18km w jedną stronę. To nie stanowy kondycyjnie problemu by się z tym uwinąć poniżej godziny, ale ból pod koniec podróży staje się nie do zniesienia.

Jakie możecie polecić siodełko dla takiego odyńca jak ja? Kwota w przybliżeniu 200 cebulionów:-)

Pozdrawiam, Kuba.

Edytowane przez KubaŻary
Opublikowano

Do rekreacyjnej jazdy musisz szukać siodła około 155 mm.
Z reguły ludzie polecają Specialized Power lub coś od Bontragera, np Aeolus, Verse, ale to wszystko poza budżetem.

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Znalazłem SELLE ROYAL RESPIRO SOFT ATHLETIC za około 220 złotych. Ale szerowość 163mm. Nie chcę by też było za szerokie.

Mam jescze na oku Specialized toupe sport 155mm. I to nawet tańsze niż budżet przewiduje.

Edytowane przez KubaŻary