Laskowy Opublikowano 30 Marca 2021 Opublikowano 30 Marca 2021 Cześć wszystkim ! Chciałem kupic sobie pierwsza w zyciu rame która nie bedzię sztywna. Trafiłem na Dartmoor Roots (pod koła 26/27,5). Mam plan by przekręcic jak najwiecej czesci z mojego aktualnego roweru (dartmoor primal) własnie do tej ramki. Z tym ze nie do konca mam pewność czy taka operacja w ogóle bedzie sensowna. Aktualnie w primalu siedzi amortyzator 160mm a jak patrzyłem na roots'y to rekomendowany skok to 180-200mm. Chciałem zrobic to w ten sposób ze przekładam czesci z primala do rootsa i jezdze sobie chwilke dopóki nie odłoże troche złotych talarków na nowy widelec a przez ten czas smigałbym sobie na tym amorku który mam. Nie jestem pewny tej operacji dlatego wole zapytac jak sprawa wygląda ludzi posiadających wiecej wiedzy odemnie w tym temacie. Jeszcze miałem plan 27,5 z przodu a do tyłu kupic jakies okazjonalne kółko 26 ale mam wrazenie ze to w ogóle sie nie bedzie zgrywac ;(. Bede wdzieczny za jakąkolwiek pomoc w temacie !
Rekomendowane odpowiedzi