Skocz do zawarto艣ci

Cube Aim Pro 2021 馃毑 Jaki upgrade?

litwin1250

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze艣膰 wszystkim!

Czy jest sens inwestowania w zmian臋 nap臋du oraz amortyzatora聽w tym rowerze? - https://www.cube.eu/pl/2021/bikes/mountainbike/hardtail/aim/cube-aim-pro-blacknblue/. Opony oraz hamulce na ten moment mi wystarczaj膮, ale co艣 czuj臋, 偶e nap臋d mnie ogranicza,聽biegi nie zmieniaj膮 si臋 tak jak powinny oraz聽lata 艂a艅cuch - brak sprz臋gie艂ka.聽

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

Co do amortyzatora, to zastanawiam si臋 nad tym -聽https://www.rowertour.com/p/177340/rock-shox-recon-silver-tk-100mm-solo-air-amortyzator-rowerowy

Co do nap臋du, to my艣l臋 nad jakim艣 Deore M6000, ale w tej kwestii licz臋 na wasz膮 podpowied藕.

Czy macie jakie艣 propozycj臋? Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowied藕.聽馃槈

• Administrator
Opublikowano

Poprzednia generacja Deorki Ci臋 nie zawiedzie, nawet na zawodach:

W kwestii amora te偶 nie藕le wybra艂e艣, a spor膮 pomoc膮 mo偶e by膰 ten wpis:聽

• Pom贸g艂 1
Opublikowano
15 minut temu, SzajBajk napisa艂:

W kwestii amora te偶 nie藕le wybra艂e艣

Za艂o偶enie amortyzatora, kt贸ry proponuje autor pod ko艂o 27.5 b膮d藕 29 (nie napisa艂 rozmiaru) to jest beznadziejny pomys艂,聽bo ca艂kowicie zburzy to geometri臋 roweru.

Opublikowano

Za艂o偶enie amortyzatora, kt贸ry proponuje autor pod ko艂o 27.5 b膮d藕 29 (nie napisa艂 rozmiaru) to jest beznadziejny pomys艂,聽bo ca艂kowicie zburzy to geometri臋 roweru.

Opublikowano (edytowane)

58 minut temu, SzajBajk napisa艂:

Poprzednia generacja Deorki Ci臋 nie zawiedzie, nawet na zawodach:

W kwestii amora te偶 nie藕le wybra艂e艣, a spor膮 pomoc膮 mo偶e by膰 ten wpis:聽

Dzi臋ki za odpowied藕! 馃槉 Co og贸lnie my艣lisz o inwestowaniu w tego typu rower? Czy rama jest ok?聽W zawodach udzia艂u nie bior臋, natomiast w lesie lubi臋 poszale膰. 馃毑馃榿

Edytowane przez litwin1250
Opublikowano
41 minut temu, puchatek napisa艂:

Co w takim razie proponujesz? Masz w g艂owie jaki艣 konkretny amor? Je偶eli tak, to mo偶esz podes艂a膰 link. :)聽Dzi臋ki za odpowied藕!

Opublikowano

Recon jest OK, ale szukaj pod ko艂o 29. Mo偶esz r贸wnie偶 odezwa膰 si臋 do @ACTIVIA聽- to konkretny go艣膰 i mo偶e zaproponuje聽Ci co艣 fajnego. Co do nap臋du - nie czuj臋 si臋 kompetentny 偶eby od podstaw Tobie/komu艣 co艣 skompletowa膰. Jak wrzucisz jakie艣 linki to mog臋 co艣 napisa膰 jak b臋d臋 wiedzia艂. Nie zapomnij o dobrych manetkach - s膮 bardzo wa偶ne.

• Lubi臋 to! 1
Opublikowano
5 minut temu, puchatek napisa艂:

Recon jest OK, ale szukaj pod ko艂o 29. Mo偶esz r贸wnie偶 odezwa膰 si臋 do @ACTIVIA聽- to konkretny go艣膰 i mo偶e zaproponuje聽Ci co艣 fajnego. Co do nap臋du - nie czuj臋 si臋 kompetentny 偶eby od podstaw Tobie/komu艣 co艣 skompletowa膰. Jak wrzucisz jakie艣 linki to mog臋 co艣 napisa膰 jak b臋d臋 wiedzia艂. Nie zapomnij o dobrych manetkach - s膮 bardzo wa偶ne.

Dzi臋ki za pomoc! :)

Opublikowano
1 godzin臋 temu, litwin1250 napisa艂:

Co og贸lnie my艣lisz o inwestowaniu w tego typu rower? Czy rama jest ok?聽

Ramy w rowerach w tych kwotach r贸偶ni膮 si臋 przede wszystkim geometri膮 i kolorem聽馃榾. Jak to Ci pasuje i rozmiar jest OK to wg mnie warto, bo w dzisiejszych czasach trudno o fajne, niedrogie rowery.聽

• Lubi臋 to! 1
Opublikowano
39 minut temu, puchatek napisa艂:

Ramy w rowerach w tych kwotach r贸偶ni膮 si臋 przede wszystkim geometri膮 i kolorem聽馃榾. Jak to Ci pasuje i rozmiar jest OK to wg mnie warto, bo w dzisiejszych czasach trudno o fajne, niedrogie rowery.聽

Wydaje mi si臋, 偶e rama jest ok, bo takie same s膮 w wy偶szych modeli Cube-a z lepszym osprz臋tem. W moim najbardziej "boli" mnie nap臋d :D

聽Np:聽https://www.cube.eu/pl/2020/bikes/mountainbike/hardtail/reaction/cube-reaction-pro-bluenred-2020/

Opublikowano

Nie do ko艅ca takie same, bo g艂贸wka jest taperowana, a tylna o艣 w innym standardzie聽馃槈.

Opublikowano

A co powiecie na temat nap臋du? Wymienia膰 wszystko na raz czy dam rad臋 zrobi膰 to stopniowo?聽

Opublikowano

Nic nie stoi na przeszkodzie stopniowo tylko b臋dziesz mia艂 podw贸jn膮 robot臋聽z regulacj膮 przerzutki.

Opublikowano
5 godzin temu, puchatek napisa艂:

Nic nie stoi na przeszkodzie stopniowo tylko b臋dziesz mia艂 podw贸jn膮 robot臋聽z regulacj膮 przerzutki.

Od czego by艣 zacz膮艂?聽

Opublikowano

Chodzi Ci o roz艂o偶enie koszt贸w, tak? Zostajesz przy 8 rz臋dach?

Opublikowano
1 godzin臋 temu, puchatek napisa艂:

Chodzi Ci o roz艂o偶enie koszt贸w, tak? Zostajesz przy 8 rz臋dach?

Tak. W艂a艣nie si臋 zastanawiam, ale wydaje mi si臋, 偶e lepiej zmieni膰 z 8 na 10 lub 12.

Opublikowano (edytowane)

To proponuj臋 najpierw wymieni膰 tyln膮 przerzutk臋, bo kaset臋 i manetk臋 musisz ju偶 razem. Gdyby艣 zostawa艂 przy 8s to m贸g艂by艣 po jednej rzeczy to robi膰.

Edycja - tak si臋 zastanawiam czy nie strzeli艂em gafy, ale mam nadziej臋, 偶e mnie kto艣 poprawi je偶eli tak si臋 sta艂o聽馃槒.

Edytowane przez puchatek

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...