Skocz do zawartości

Jaki Amortyzator do mojego roweru mogę zamontować?

Sopelek712

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie , chciałbym zasięgnąć porady doświadczonych użytkowników w wyborze nowego amortyzatora do mojego roweru.

Mówimy tu konkretnie o modelu Trek Marlin 6 2020 

Specyfikacja mojego obecnego amortyzatora SR Suntour XCT 30, sprężyna, wstępne naprężenie, blokada hydrauliczna, 100 mm QR, 100 mm skoku

Nie ukrywam że nie jestem zadowolony z pracy mojego przedniego amortyzatora , regulacja sprężyny jest praktycznie niezauważalna , nie posiada tłumienia i według mojej oceny należy się mojemu rowerowi o wiele lepszy amorek by poprawić także mój komfort jazdy , jeżdzę agresywnie nie patrząc na krawężniki czy nierówności na drodze co za tym idzie chciałbym dosyć wytrzymały i dobrze amortyzujący osprzęt , czy znajdę taki do około 1000 zł ?  Wstępnie nastawiam się na coś z firmy Fox.

Opublikowano (edytowane)

Do 1000zl to chyba tylko jakąś uzywke bo wszystko co FOX teraz produkuje to pod sterówki Tapered a ty masz prostą 1/1/8

Edytowane przez ACTIVIA
Opublikowano

Rozumiem a czy godny polecenia najbardziej kompatybilny z moim modelem a także odpowiadający cena do jakości amortyzator ?

Opublikowano

Są z Suntoura natomiast przez tą epidemie wirusa to produkcja stoi przez co pustki na magazynach