Sopelek712 Opublikowano 25 Marca 2021 Opublikowano 25 Marca 2021 Witam serdecznie , chciałbym zasięgnąć porady doświadczonych użytkowników w wyborze nowego amortyzatora do mojego roweru. Mówimy tu konkretnie o modelu Trek Marlin 6 2020 Specyfikacja mojego obecnego amortyzatora : SR Suntour XCT 30, sprężyna, wstępne naprężenie, blokada hydrauliczna, 100 mm QR, 100 mm skoku Nie ukrywam że nie jestem zadowolony z pracy mojego przedniego amortyzatora , regulacja sprężyny jest praktycznie niezauważalna , nie posiada tłumienia i według mojej oceny należy się mojemu rowerowi o wiele lepszy amorek by poprawić także mój komfort jazdy , jeżdzę agresywnie nie patrząc na krawężniki czy nierówności na drodze co za tym idzie chciałbym dosyć wytrzymały i dobrze amortyzujący osprzęt , czy znajdę taki do około 1000 zł ? Wstępnie nastawiam się na coś z firmy Fox.
ACTIVIA Opublikowano 26 Marca 2021 Opublikowano 26 Marca 2021 (edytowane) Do 1000zl to chyba tylko jakąś uzywke bo wszystko co FOX teraz produkuje to pod sterówki Tapered a ty masz prostą 1/1/8 Edytowane 26 Marca 2021 przez ACTIVIA
Sopelek712 Opublikowano 26 Marca 2021 Autor Opublikowano 26 Marca 2021 Rozumiem a czy godny polecenia najbardziej kompatybilny z moim modelem a także odpowiadający cena do jakości amortyzator ?
ACTIVIA Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Są z Suntoura natomiast przez tą epidemie wirusa to produkcja stoi przez co pustki na magazynach
Rekomendowane odpowiedzi