Hęcior Opublikowano 25 Marca 2021 Opublikowano 25 Marca 2021 Hej ciekaw jestem waszej opinii co sądzicie.Wpadła mi w oko fajna szosa za fajne pieniądze i powiem wam szczerze że gdybym nie zagłębił się w temat to nawet bym nie wiedział że jest to model dla kobiet. Rama 56 czyli chyba jak dla mnie ponieważ mam 179cm wzrostu. A teraz pytanie czy są jakieś przeciwskazania zeby nie kupować takiego roweru dla faceta? Może wręcz przeciwnie będzie wygodniejsza? Co myślicie?
Rebeliant86 Opublikowano 25 Marca 2021 Opublikowano 25 Marca 2021 Pewnie poza kwestią siodełka, bo jeśli jest fabryczne to będzie bardziej dostosowane do tych ładniejszych tyłków to raczej nie będzie tam większych różnic powodujących, że nie dasz rady na nim jeździć komfortowo. A może podaj dokładnie o jaki rower chodzi to wtedy będzie można to lepiej przeanalizować.
nctrns Opublikowano 25 Marca 2021 Opublikowano 25 Marca 2021 Zależy od firmy. Niektóre, jak Giant/Liv, mają trochę inną geometrię, bo kobiety mają inne proporcje ciała. W skrócie, taka szosa może ci zapewnić bardziej wyprostowaną pozycję. Tak poza tym to raczej przeciwwskazań nie ma.
Hęcior Opublikowano 25 Marca 2021 Autor Opublikowano 25 Marca 2021 https://www.cube.eu/cz/2018/bikes/women/road/axial-ws/cube-axial-ws-race-disc-iridiumnmint-2018/ Rama 56
P2501 Opublikowano 25 Marca 2021 Opublikowano 25 Marca 2021 Teściu jak nas odwiedza to jeździ na żony Tribanie. Mierzył w deca męskie modele i mówi że damska rama bardziej mu pasuje.
Hęcior Opublikowano 25 Marca 2021 Autor Opublikowano 25 Marca 2021 A tak w ogóle co myślicie o tym modelu czy to jest wyścigowy czy jakiś endurance? Zależy mi na wygodzie bo aero już mam i myślę poważnie o zmianie bo niestety nie pasuje mi obecny rower na długich trasach
raven Opublikowano 25 Marca 2021 Opublikowano 25 Marca 2021 ze strony którą podlinkowałeś - frame Aluminium 6061 T6 Superlite, Double Butted, Smooth Welded, 3D Dropouts, Road Comfort Geometry co do "damskiej" wersji - kogo obchodzi co wymyślił jakiś tam marketingowiec, jak Ci wygodnie, to bierz
Rekomendowane odpowiedzi