Drzonos Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 Witajcie, W piątek odebrałem że sklepu nowy nabytek, w domu gdy ustawiałem wszystko pod siebie zauważyłem niewielkie wgniecenie jak na zdjęciu. Niecały milimetr głębokości, średnica około 1,5cm. Na drugi dzień pojechałem do sklepu złożyć reklamacje, pracownicy przyjęli rower i zapewniali, że rama zostanie wymieniona na gwarancji, dostałem nawet rower zastępczy. Wczoraj zadzwonił pracownik sklepu z pytaniem, gdzie jest wgniecenie bo on nic nie widzi. Wysłałem zdjęcie, w odpowiedzi usłyszałem że to nic takiego (?!). Poinformowałem go uprzejmie, iż mam jeden komplet zębów i nie zamierzam się z nim rozstawać. On na to że zgłoszenie jest rozpatrywane i poinformuje mnie o decyzji- kompletnie inna narracja niż gdy oddawałem rower. Pytanie mam następujące: Czy w razie odrzucenia gwarancji mam bujać się w nieskończoność ze sklepem czy dać sobie spokój i cieszyć się jazdą? Pojęcia nie mam czy takie coś ma faktyczny wpływ na bezpieczeństwo. Dodam jeszcze, że w miejscu wgniotki lakier nie ma nawet najmniejszej ryski, zakładam więc że to wada fabryczna.
arturchory Opublikowano 25 Marca 2021 Opublikowano 25 Marca 2021 Nie wiem jakie są normy, ale ja bym nie wysyłał zdjęć tylko pojechał i kazał im wymienić na inną + wypisać protokół przy tobie i opisać wadę. Na tym zdjęciu faktycznie nic nie widać.
Rekomendowane odpowiedzi