Skocz do zawartości

[Wyczerpany] Poszukuję kasku +61cm

Yarpenn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam spory problem - duży kaban :D Nie dość, że równe 61cm to jeszcze jakiś taki kopulasty.

Szukam nowego kasku i wszystko, co zakładam jest małe. Niby piszą na rozmiarach "L", że to do 62 cm, ale one są po prostu dla mnie za płytkie.

Kiedyś kupiłem Giro Venti do 65cm i jest świetny, no ale... zużył się, jedna gleba była, a w gąbka w środku od lat już nie istnieje.

Ktoś ma jakiś pomysł, jak mi pomóc?

Dzięki!

Opublikowano

Zobacz kaski Catlike, rozmiarówka jest taka dosyć szeroka.

Na przykład Catlike Vacuum.

Opublikowano

Mam kask firmy POC i jest jakiś wyjątkowo duży .

Opublikowano (edytowane)

Kaski trzeba przymierzać bo każdy z nas ma inną głowę :D

Edytowane przez alfine-11
Opublikowano

SpiderMan: stanowczo za małe :) Max mają 62 cm. Poza tym mieć kotka na kasku... jakoś tak nie po krasnoludzku ;)

Opublikowano (edytowane)

Yarpenn poszukaj pośród kasków LAZER oni mają w swojej ofercie duże rozmiary 61-64

Opublikowano

Tak, o Lazerach słyszałem, jednakże są mi regularnie odmawiane przez kilku znajomych ze względu na marketową jakość. I faktycznie, ostatnio widziałem je w supermarkecie budowlanym.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli nie jesteś uczulony na produkty Decathlonu, to mają tam kask B'twin 500. W Polsce kosztuje 99zł. Też mam duży łeb, do tego jakiś taki niewymiarowo szeroki. Jakieś 15 lat temu dopasowałem sobie garnek Cratoni Tremor Tribal, wszystko inne było za małe. W zeszłym roku zacząłem szukać czegoś nowego i poza tym z Decathlonu to żaden na mój łeb nie pasuje. Ja nie mam problemu z tym, że na kasku jest napis B'twin zamiast MET czy inne Giro, więc dla mnie jest super :)

Edytowane przez modzel
Opublikowano (edytowane)

Yarpenn Lazer Z1  i jego marketowa jakość :)  zapraszam do przeczytania artykułu velonews pl http://velonews.pl/posts/2503-lazer-z1-nowy-krol-kaskow lub w bikeradar com http://www.bikeradar.com/road/gear/category/helmets-and-protection/helmet-standard/product/review-lazer-z1-helmet-48418/ , jakie znaczenie odnośnie wyrobu na jego jakość ma miejsce w którym jest sprzedawany , czy dany wyrób staje się lepszy jeśli kupujemy go w specjalistycznym sklepie trzykrotnego mistrza świata , a ten sam jest gorszy jeśli jest kupiony w Decathlon , często nawet taki sam produkt wyprodukowany przez firmę ''A" jest sprzedawany pod znanymi nazwami renomowanych marek "X"  czy "Y" , a różni go tylko kolor logo czy opakowanie 

000000lazer z1mips.jpg

Opublikowano

Modzel: Bardzo chętnie, napis ostatecznie nie jest aż taki ważny, ale dla mnie najważniejsze jest bezpieczeństwo. A o produktach Decathlonu za wiele dobrego niestety powiedzieć nie mogę :)

Alfine: Zacytowane przez Ciebie artykuły pochodzą sprzed trzech lat. Wiesz, że to przepaść technologiczna? A o Lazerze nie wypowiadałbym się, gdybym nie miał tych kasków w rękach w owym markecie. Bałbym się w czymś takim jeździć, a moje poczucie estetyki godzi to niesamowicie, mimo żem parszywy krasnolud ;)

Opublikowano (edytowane)

Yarpenn podaje link do opisu kasku zgodnego z najnowocześniejszą technologią LAZER Z1 MIPS z przed roku ( kwiecień 2016 ) ze strony gearjunkie com https://gearjunkie.com/review-lazer-z1-mips-bike-helmet oraz z opisu z tegorocznego (23 styczeń 2017 rok) opisu tego kasku na portalu bikeworldnews com https://www.bikeworldnews.com/2017/01/23/lazer-z1-helmet-review-versatility-best/ dla mnie jedyne minusy LAZER Z1 to jego wysoka cena 300 $ US 260 EURO :( zwyczajnie nie stać mnie , a cena Z1 w naszym kraju to coś około 1400 PLN

00000000000000z1mips.jpg

Opublikowano

Dzięki :) Ten kask wygląda już dużo bardziej poważnie i jest godny uwagi. Faktycznie, u mnie najdroższe Lazery nawet po 300 franków są, aż tyle to sam nie dam, kosmos cenowy. I jeden problem --> nie ma czerwonego :D

Aktualnie czaję się na Kask Mojito czerwony rozmiar XL :)

Opublikowano (edytowane)

Polecam pojechać do jakiegoś sklepu stacjonarnego, gdzie mają konkretny wybór.

Oglądałem ostatnio twój rowerek na kanale SzajBajka :) 

Edytowane przez Kamil B.
Opublikowano

Iza: dzięki! :) No tak, mogli jeszcze napisać "Jajogłowy" lub "Wodogłowie" :D:)

Kamil: Dzięki! :) A w sklepach niestety nie ma wyboru, byłem we wszystkich. Maksymalne rozmiary, jakie mają to L i to jest za małe, dlatego kombinuję drogami alternatywnymi.

Opublikowano

Dzięki Mariusz! Są nawet różne kolory! Nie musi być nudny szary! :)

Szkoda tylko, że  to kask MTB... chyba mi się znudził daszek i chcę być szybszy ;)

Opublikowano

No tak, pewnie w tych nowych kaskach się da :) Ja mam starego Giro i jak próbowałem odpiąć to się prawie kask zniszczył. Albo ja lewy jestem (całkiem możliwe) albo taki kask ;)

Swoją drogą Met też jest na mojej liścię... Jadę po świętach na granicę niemiecką, może coś wyhaczę :)

Opublikowano
52 minuty temu, Yarpenn napisał:

No tak, pewnie w tych nowych kaskach się da :) Ja mam starego Giro i jak próbowałem odpiąć to się prawie kask zniszczył. Albo ja lewy jestem (całkiem możliwe) albo taki kask

z tego co widziałam na filmiku masz indicatora... da się, przynajmniej w moim ale ciężko idzie, faktycznie na granicy zniszczenia, no i tak po za tym, to ten kask bez daszka akurat wygląda przekomicznie (trochę hełm przypomina :)

Opublikowano
3 godziny temu, iza napisał:

z tego co widziałam na filmiku masz indicatora... da się, przynajmniej w moim ale ciężko idzie, faktycznie na granicy zniszczenia, no i tak po za tym, to ten kask bez daszka akurat wygląda przekomicznie (trochę hełm przypomina :)

Giro Venti :)

Opublikowano
7 minut temu, Yarpenn napisał:

Giro Venti

o rany, prawie jak brat bliźniak indicatora O.o

giro_venti_h_wht_13_z.jpgventi

giro-indicator-titanium_170.jpgindicator

Opublikowano (edytowane)

Ostatecznie kupiłem kask UVEX Quatro orange 109496_00_d.jpg

Jest co prawda do 61 cm ale pani w sklepie świetnie mi doradziła (kupuję w tym sklepie w Niemczech już n-ty raz), dokładnie dopasowała i powiedziała dlaczego akurat ten model będzie pasował na mój wysoki baniak. Chciała mi też dać szarego oversize'a, ale mam już dość szarego )

Temat z mojej strony uważam za zamknięty :)

P.S. Daszek jest odkręcany :)

P.S. 2. Po edycji: aha: dzisiaj było mega zimno i założyłem opaskę na czoło. No i przyznam, że kask jest na styk... Ale trzyma się teraz sto razy lepiej od starego :)

Edytowane przez Yarpenn
Dodaję treść.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...