Skocz do zawartości

Kross level a10 2011

Dawid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rower kupiony w maju tego roku jako używany. Waga ok. 11,5 kg z pedałami i koszykiem na bidon. Dotychczas wymienione klocki hamulcowe z tyłu, płyn hamulcowy, suport. Czeka mnie jeszcze wymiana łańcucha i klocków hamulcowych przednich. Jak na razie przejechałem na nim 3 zawody i ok. 1300km.

Specyfikacja:

Rama carbon, koła mavic crossride 26, opony geax mezcal tnt 26x1.9, Prz. prz. deore xt, Prz. tył deore xt, łańcuch i kaseta deore, manetki deore, korba slx, suport deore, hamulce deore xt, pedały m520, sztyca bontrager xxx carbon, mostek giant alu 90mm, stery gravity (maszynowe), zacisk sztycy cloud, kierownica alu ritchey pro, siodło fizik tundra 2, gripy piankowe, amortyzator spinner aeris 320.

Czuć różnice w wadze po przesiadce z levela a2 2012 (15kg). Rower kupiłem jako tymczasowy, bo we wcześniejszym pękła mi rama. Łatwiej się go serwisie w stosunku do poprzedniego.

Zalety:

Waga, tłumienie drgań, zwrotność, nie ma uczucia "jazdy czołgiem".

Wady:

Rama mogłaby być lepiej wzmocniona przy zacisku sztycy, zbyt nisko mufa suportu - można uszkodzić korbę i ramę, gdy się jeździ po torach kolejowych i krawężnikach.

DSC_0013.JPG

Edytowane przez Dawid
Opublikowano

Popraw błędy logiczne i ortograficzne ;)

Marzyłem kiedyś o tej ramie, jeździłem na A4ce customowej.

Fajna maszynka.

Opublikowano

Niestety taki słownik w Xperii. Dzięki.