Skocz do zawartości

Wymiana korby

Kamil2235

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w ostatnim czasu lewa korba została wygięta i chciałbym wymienić oby dwie korby na nowe. Posiadam rower Kross Hexagon x1 i chciałbym zapytać czy http://allegro.pl/korba-shimano-tourney-fc-ty301-42-34-24t-kwadrat-i6874797593.html#thumb/1 będzie pasować do suportu? Patrzyłem na stronie Kross o nazwę ale nie ma podanej :/ Korby są w rowerze chyba na kwadrat więc to nie ma raczej różnicy jakie korby się zamontuje jasne? Pytam, ponieważ mam zamiar zamówić i żeby potem nie było problemów :/ Jakbym już wymienił korby to na co zwrócić uwagę żeby było dobrze ustawione i w ogóle?? Przerzutek przednich chyba nie trzeba ustawiać z powrotem, ponieważ korby są 42-34-24T oby dwie :D

Opublikowano
8 godzin temu, Kamil2235 napisał:

Korby są w rowerze chyba na kwadrat więc to nie ma raczej różnicy jakie korby się zamontuje jasne?

ma znaczenie ponieważ suport na kwadrat jest w kilku rozmiarach , do tej z linku potrzebny jest suport 68x122,5 bsa

http://allegro.pl/shimano-korba-fc-ty301-42-34-24-170mm-suport-jrk-i6772456256.html

jaką długość suportu masz obecnie nie wiem , nie podałeś obecnej nazwy korby ani rocznika roweru.

Opublikowano

podeślij zdjęcie,
częściej gnie się oś suportu (zdejmij kapsel i sprawdź jak kręci się śruba)
122mm to raczej standardowy rozmiar dla tanich korb

Opublikowano

Rocznik 2014, śruba kreci się troszeczkę krzywo ? Jakieś numerki są na spodzie ramy pomiędzy korbami ale to chyba chodzi o ramę.

Opublikowano

jak wykręcisz suport bedziesz miał napisane na nim jaki to rozmiar , ewentualnie kup korbę z suportem z linku

Opublikowano

Po zastanowieniu doszedłem do wniosku, że najlepszym wyjściem będzie chyba zaprowadzenie roweru do mechanika. :) Dziękuje za wszelką pomoc :D