adrian1997 Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 Witam tydzień temu kupiłem rower Romet mustang m6 od Niemca który tylko raz go wyciągnął z piwnicy. Stan igła, jestem swiezakiem ale widać po prostu małe zużycie niepokoi mnie tylko jedna rzecz mianowicie smar?brud? Na amortyzatorze nie wiem co to jest niżej wstawiam zdjęcia co mam z tym zrobić??
Rowerowa Szajba Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 T o jest normalne po jedzie, jest to brud, Ja usuwam to bawełniana szmatką.
vdcmike Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 Należałoby sprawdzić czy w środku nie ma dramatu jakiegoś typu woda pomieszania z resztkami smaru.
Administrator Rozwiązanie SzajBajk Opublikowano 24 Marca 2021 Administrator Rozwiązanie Opublikowano 24 Marca 2021 Zwłaszcza w nowym rowerze, na uszczelkach od zewnątrz może znajdować się nieco smaru, który nie usunięty będzie gromadził na sobie kurz i brud. Jeżeli jednak po wytarciu go z goleni czystą ścierką zauważysz, że po jeździe znowu się tam pojawia, oznaczać to będzie, że uszczelki to przepuszczają na zewnątrz, choć w Twoim przypadku pewnie tak nie jest.
Rekomendowane odpowiedzi