aga7898 Opublikowano 10 Marca 2021 Opublikowano 10 Marca 2021 Witam, poszukuje na prawdę wygodnego siodełka. Może to ja mam jakiś problem albo źle kupuje. Potrzebuje taki na którym pojadę na wyprawę, będzie miękko i nie odpadnie mi tyłek. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
revolta1 Opublikowano 10 Marca 2021 Opublikowano 10 Marca 2021 Na swoje wyprawy jeżdżę na seryjnym siodle w treku x caliber 9 i jest ok. Bardzo polecają siodla Brooks na wyprawy, podobno jak skóra siodla dopasuje się do naszego tyłka można robić mnóstwo km nawet bez gaci z wkładką 1
aga7898 Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Opublikowano 10 Marca 2021 5 godzin temu, revolta1 napisał: Na swoje wyprawy jeżdżę na seryjnym siodle w treku x caliber 9 i jest ok. Bardzo polecają siodla Brooks na wyprawy, podobno jak skóra siodla dopasuje się do naszego tyłka można robić mnóstwo km nawet bez gaci z wkładką O dziękuje, tego jeszcze nie słyszałam.
Strek Opublikowano 10 Marca 2021 Opublikowano 10 Marca 2021 Mam w swoim Treku 920...potwierdzam że jest naprawdę wygodne. Ale z siodełkami jak i z innymi detalami roweru to sprawa subiektywna w 100 procentach nigdy nie ma pewności że co pasuje jednemu będzie pasować wszystkim. 2
Fenikspo Opublikowano 10 Marca 2021 Opublikowano 10 Marca 2021 także potwierdzam że brooks się jednak sprawdza, przynajmniej u mnie. Jedne z najlepiej wydanych pieniędzy na rower
Krystiano Opublikowano 11 Marca 2021 Opublikowano 11 Marca 2021 Siodełko to bardzo indywidualna sprawa i należy je dobrać osobiście. Producenci mają swoje systemy, począwszy od rozstawu kości kulszowych aż po naszą gibkość (badanie skłonu i pochylenia w przód). Najlepiej wybrać się do dobrego sklepu rowerowego i skorzystać z przymiarki. Dobre sklepy oferują też siodełka testowe które wypożyczamy na kilka dni i sprawdzamy.
Royalmaczko Opublikowano 12 Marca 2021 Opublikowano 12 Marca 2021 Tak jak @Krystiano napisał, jest to sprawa indywidualna, siodło powinno być wygodne i nie powinno nas uciskać. W wielu sklepach stacjonarnych można popytać o testowe siodła :) 1
liftlodz Opublikowano 20 Marca 2021 Opublikowano 20 Marca 2021 No z Brooksem wypożyczenie na kilka dni nic nie da, siodełko musi się ułożyć do 4 liter, a to trochę trwa.Jak dla mnie B17 to najwygodniejsze siodło świata, co nie znaczy że dla kogoś innego też takie będzie 1
Rekomendowane odpowiedzi