ciulabula Opublikowano 6 Marca 2021 Opublikowano 6 Marca 2021 Hej, witam serdecznie forumowiczów. Jest to mój pierwszy post i odwiedziny na forum, pomimo że śledzę vloga od bardzo dawna. Może przejdę do sedna: Jakiś czas temu Szaj na swoim koncie instagramowym prowadził Q&A i padło tam wtedy pytanie, bądź może była to odpowiedź, już nie pamiętam. Otóż, chodzi o to, że gdy but ma karbonową podeszwę, a moje NW Ghost XCM 2 takie mają, w takim przypadku pod blokiem/progiem musi znaleźć się podkładka. Ponieważ są to moje pierwsze buty MTB z karbonową podeszwą, zatem pytam wtajemniczonych, czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Z góry dziękuję za odpowiedź.
rrowerr Opublikowano 6 Marca 2021 Opublikowano 6 Marca 2021 Też o tym słyszałem. Nie wiem jak pedały shimano bo takich nie używam ale przy Crankach niestety w podeszwie robi się od nich ślad, takie wytarcia w miejscu styku z pedałem. Gdybym miał karbonową podeszwę to nie chciałbym jej uszkodzić. Zamontowałbym te podkładki chociażby tak na wszelki wypadek.
eathan Opublikowano 7 Marca 2021 Opublikowano 7 Marca 2021 Jeździłem wiele lat w NW Blaze z karbonowym insertem w podeszwie. Fakt zrobiły się lekkie wytarcia, ale poza tym nic. Teraz mam Rebele z karbonowym insertem. Po jednym sezonie wytarć jeszcze nie ma. Pewnie się pojawią, ale i tak wiele lat minie zanim może to powodować jakiś problem.
Rekomendowane odpowiedzi