bdk Opublikowano 3 Marca 2021 Opublikowano 3 Marca 2021 Witam serdecznie, poszukuję pierwszego roweru szosowego typu endurance. Aktualnie posiadam rower trekkingowy na osprzęcie shimano alivio. W sezonie letnim zrobiłem blisko 3 tys. km. Głównie po asfalcie. Najdłuższa przejażdżka to ponad 200 km i 10 h za kierownicą. Mam przeczucie, że więcej z aktualnego roweru nie wyciągnę (jest to już rower wiekowy ponad 10 lat) i chciałbym spróbować szosy. Mam 182 cm wzrostu i ważę ok 110 kg. Dlatego w moim przypadku ważna będzie pozycja. Mam nadzieję, że szosa umożliwi mi podkręcenie średniej prędkości o kilka km na h. Nie jestem specjalistą od rowerów, dlatego zakup używanego odpada. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
SpinOff Opublikowano 3 Marca 2021 Opublikowano 3 Marca 2021 Poczytaj trochę tematów, żeby złapać ogląd co można dostać w takich pieniądzach. Modeli pasujących do opisu jest całe mnóstwo i proponowanie Ci jakiegokolwiek to trochę strzelanie na ślepo. Weź też pod uwagę obecną sytuację na rynku rowerowym, gdzie bardzo ciężko cokolwiek dostać. Co Ci mogę doradzić, to zrób rundkę po sklepach rowerowych w okolicy i poprzymierzaj się do kilku rowerów, to może uda Ci się bardziej sprecyzować wymagania.
Rekomendowane odpowiedzi