Mateusz750 Opublikowano 3 Marca 2021 Opublikowano 3 Marca 2021 Witam. Mam problem z regulacją przedniej przerzutki. Kiedy próbuję regulować śrubkami na dole to nie ma żadnej reakcji, a śruba baryłkowa na kierownicy w ogóle nie chce się kręcić, tak jakby zastygła. Co może być problemem?
vdcmike Opublikowano 3 Marca 2021 Opublikowano 3 Marca 2021 Śruby na przerzutce to nie regulacja tylko ograniczniki wychyłu. Śruba baryłkowa mogła przyrdzewieć, zlepić się od syfu albo po porstu została wkręcona do końca z dużą siłą.
funshy Opublikowano 15 Marca 2021 Opublikowano 15 Marca 2021 Nie chcę błahymi pytaniami zawalać forum, więc dołączę się do wątku i tu zadam pytanie. Jeśli łańcuch ociera na najwyższym biegu przerzutki o wewnętrzną jej część to powinienem odkręcać śrubę H czy L też powinienem pokręcić? Wcześniej nie wydaje mi się żeby ocierało, jakoś po zimie po pierwszej jeździe chyba zaczęło.
puchatek Opublikowano 15 Marca 2021 Opublikowano 15 Marca 2021 Na pewno H, bo ona jest od wysokiego biegu, ale nigdy nie pamiętam w którą stronę... Zrób pół obrotu w jedną stronę i przekonasz się jak się przesuwa prowadnica.
funshy Opublikowano 15 Marca 2021 Opublikowano 15 Marca 2021 @puchatek Dzięki za odpowiedź, pomyliłem się w stronach, o ile teraz mam dobre informacje to jak spada dokręcamy, jak nie wchodzi to odkręcamy. Coś tam niby się poprawiło ale jeszcze pokombinuje żeby było jeszcze lepiej.
puchatek Opublikowano 15 Marca 2021 Opublikowano 15 Marca 2021 To może po prostu musisz podregulować baryłką jeżeli wychyły masz już dobrze.
funshy Opublikowano 15 Marca 2021 Opublikowano 15 Marca 2021 (edytowane) 7 godzin temu, puchatek napisał: To może po prostu musisz podregulować baryłką jeżeli wychyły masz już dobrze. Mógłbyś trochę więcej napisać? Chodzi o dokręcenie tej śruby przy manetce? Edytowane 15 Marca 2021 przez funshy
puchatek Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 Śrubkami przy przerzutce regulujesz tylko wychyły wózka, a baryłka przy manetce służy do regulacji.
Rekomendowane odpowiedzi