Skocz do zawartości

Skuwacz do łańcucha

yasuo yi
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez yasuo yi,

Rekomendowane odpowiedzi

• Rozwiązanie
Opublikowano

Może dziwne pytanie ale czy jeśli skuwacz jest do łańcucha 9-11 czy rozkuje nim łańcuch 8 rzędowy shimano CN-HG40?

skuwacz.jpg
Opublikowano

Używam skuwacza z multitoola CranBrothers Multi17 do łańcuchów 8,11 i 12 więc byłbym serio zdziwiony gdyby ten powyżej nie dał rady.

Opublikowano
6 godzin temu, yasuo yi napisał:

Może dziwne pytanie ale czy jeśli skuwacz jest do łańcucha 9-11 czy rozkuje nim łańcuch 8 rzędowy shimano CN-HG40?

skuwacz.jpg

Na bank da radę. 

Opublikowano

No nie do końca tak musi być. HG40 jest szerszy od jakiegokolwiek 9-kowego.

Na 90% po prostu będzie za ciasno i trzeba będzie wyłamać jedną z przegród żeby go w ogóle jakoś tam wcisnąć.

Opublikowano
17 godzin temu, kaido2 napisał:

No nie do końca tak musi być. HG40 jest szerszy od jakiegokolwiek 9-kowego.

Na 90% po prostu będzie za ciasno i trzeba będzie wyłamać jedną z przegród żeby go w ogóle jakoś tam wcisnąć.

Możesz mieć rację, natomiast ja bez problemu rozkuwam 8 skuwaczem teoretycznie do 9-11

Opublikowano

Kwestia też na jaki egzemplarz trafisz. Korpusy tych skuwaczy to odlewy, te droższe też  już są precyzyjniejsze i  9-ka 8-ki nie przyjmie.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Proponuję zamiast się zastanawiać czy ta chińszczyzna z linka się do czegoś nadaje, wziąć to co ja poleciłem czyli Multi17. Ograrnie wszystkie łańcuchy + masz podstawowe narzędzia ze sobą na tripie w małym pudełku.