dano85 Opublikowano 1 Marca 2021 Opublikowano 1 Marca 2021 (edytowane) Witam serdecznie, zakupilem ostatnio swoja pierwsza szosę i chciałbym co nieco w niej zmienic, przede wszystkim w pierwszej kolejności kola przy mojej wadze 95kg chyba jest to konieczność bo aktualne kola Ambrosio FCS-30 / 28" -700/25 nie poradzą sobie z takim ciężarem. Dodam ze więcej niz 25mm na oponie do tego roweru nie wejdzie to juz jest max Macie jakieś propozycje ? aby bezpiecznie można byli wyjechać na droge , Pozdrawiam Edytowane 1 Marca 2021 przez dano85
Maaciek26 Opublikowano 2 Marca 2021 Opublikowano 2 Marca 2021 Siema opony polecam Challenge Strada 25mm, a koła to już Twoja kwestia ja przy tej wadze co Ty jeżdżę na karbonowych miche. I jest ok. 1
dano85 Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Opublikowano 2 Marca 2021 7 godzin temu, Maaciek26 napisał: Siema opony polecam Challenge Strada 25mm, a koła to już Twoja kwestia ja przy tej wadze co Ty jeżdżę na karbonowych miche. I jest ok. Ogólnie pisałem do Argon18 i dostałem odpowiedz ze max obciążenia tej ramy to 100kg wiec sie grubo zastanawiam czy nie wymienić na alu i wiec spokojna głowę czy zainwestować w lepsze kola i spróbować pojedzic....
Maaciek26 Opublikowano 2 Marca 2021 Opublikowano 2 Marca 2021 Jak będziesz chciał sprzedać ramę to daj znać. Jak masz powyżej 185cm wzrostu to możemy zamienić się na ramy. Chociaż ja bym inwestował w koła
dano85 Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Opublikowano 3 Marca 2021 21 godzin temu, Maaciek26 napisał: Jak będziesz chciał sprzedać ramę to daj znać. Jak masz powyżej 185cm wzrostu to możemy zamienić się na ramy. Chociaż ja bym inwestował w koła Witam mam 189cm wzrostu, mysle ze możemy sie dogadać. Jeszcze sie zastanawiam ale możesz podesłać foto twojej ramy pozdrawiam
Maaciek26 Opublikowano 3 Marca 2021 Opublikowano 3 Marca 2021 Ja ma Rose Pro SL. Jest tutaj na forum czerwone
dano85 Opublikowano 4 Marca 2021 Autor Opublikowano 4 Marca 2021 Świetna rama ! jak wrócę do Pl za 2,5 tyg to prześle tobie więcej zdjęć i podejmiesz decyzje , jeśli nic sie nie zmieni to mysle ze mozemy sie dogadać pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi